ponedjeljak, 1. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

32 C°

Novo izdanje

Uskoro kreće Zadarska ljetna liga u košarci, Sfinga Staffordi brane titulu

Autor: Šime Ćurko

29.06.2024. 09:46
Uskoro kreće Zadarska ljetna liga u košarci, Sfinga Staffordi brane titulu

Foto: Mate Komina



Izvučeni su parovi grupne faze Zadarske ljetne lige u košarci, u kojoj će ove sezone nastupiti 12 momčadi. U skupini A, koja će se igrati u Sukošanu su Smiljevac, Sukošan, Zaratini Foša, Opus Puntamika, u skupini B (Privlaka) Sfinga Staffordi, Bibinje, Sabunjar Privlaka, Plovanija, a u skupini C (Sveti Filip i Jakov): Voštarnica, Bazen, Diadora, Pristan. Za sve utakmice bit će osiguran prijenos uživo koji će se moći pratiti putem YouTube kanala.


Prve utakmice na rasporedu su u petak 5. srpnja kada će u Privlaci igrati Sabunjar – Sfinga Staffordi (20:00) i Bibinje – Sfinga Staffordi brane Plovanija (22:00). Nakon osnovnog dijela lige stvorit će se jedinstvena ljestvica, sastavljena od svih momčadi te najboljih osam ostvaruje plasman u doigravanje koje će se od 1. do 10. kolovoza održati na ŠC-u Višnjik. U lanjskom finalu Sfinga Staffordi su sa 70:65 pobijedili Smiljevac.


Kao i prošle godine iznos predviđen za novčane kazne za dosuđenu tehničku pogreške potrebno je do sljedeće utakmice uplatiti u humanitarne svrhe te poslati potvrdu o uplati, moguće je iznos uplatiti i na račun Košarkaškog saveza Zadarske županije koji će isti uplatiti u humanitarne svrhe. Ako za igrača ili trenera (tehnička dosuđena kao C ili B) iznos kazne ne bude uplaćen do sljedećeg kola isti neće imati pravo nastupa u bilo kojoj funkciji.