Utorak, 9. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

23 C°

Nogomet

Nakon Eura samo će kapetani moći razgovarati sa sucima

Autor: Hina

05.07.2024. 19:34
Nakon Eura samo će kapetani moći razgovarati sa sucima

Foto: Foto REUTERS



NYON Kapetani klubova će od idućeg tjedna biti jedini igrači koji će moći razgovarati sa sucem u UEFA-inim klupskim natjecanjima, objavila je Europska nogometna federacija (UEFA).


Nakon što je na Europskom prvenstvu u Njemačkoj uvela novo pravilo komunikacije između sudaca i igrača na terenu, UEFA je to pravilo sada uvela i u klupska natjecanja na “Starom kontinentu”.


Na EURO-u u Njemačkoj je uvedeno pravilo kako samo kapetani momčadi mogu komunicirati sa sucem.




“Biti sudac u modernoj igri vrlo je teško. Sudac donosi između 200 do 250 odluka po utakmici, to je jednu svake 22 sekunde, ponekad u teškim i kontroverznim situacijama, pod ogromnim pritiskom, a svaku od njih pomno proučavaju i iznova promatraju iz više različitih kutova i navijači i stručnjaci. Ideja je jednostavna, tražimo da sve momčadi osiguraju da njihov kapetan bude jedini igrač koji razgovara sa sucem,” kazao je uoči prvenstva izvršni direktor UEFA-e za suđenje Roberto Rosetti.


UEFA ovo pravilo sada širi i na klupska natjecanja.


“Uspjeh ovog novog pristupa na EURO-u, koji su akteri igre shvatili i pozdravili u javnosti kao neupitan napredak za imidž nogometa, jača naše povjerenje da je ovo put naprijed. Poštena igra i poštovanje vrijednosti su koje nogomet, najpopularnija igra na svijetu, mora prenijeti našim društvima. Počevši s novom sezonom UEFA-inih klupskih natjecanja koja će početi sljedeći tjedan, ovaj će se pristup stoga proširiti na sve utakmice u UEFA-inim natjecanjima,” objavila je UEFA.