Četvrtak, 9. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

stižu poznata lica

U ponedjeljak u ŠC Višnjik kreće šesti ovogodišnji dječji košarkaški kamp

Autor: Paulo Sarić

19.08.2023. 14:26
U ponedjeljak u ŠC Višnjik kreće šesti ovogodišnji dječji košarkaški kamp

Foto: MUZEJ ZADARSKE KOŠARKE



U ponedjeljak u Zadru počinje šesti ovogodišnji košarkaški kamp Krešimir Ćosić koji organizira Udruga dani Krešimira Ćosića. Nakon Pazina, Vrijednosnica Osijek, Zadra, Kvarnera 2010 i Dubrovnika, red da najmlađe uče o osnovama i povijesti košarke, te o općenitim sportskim vrijednostima došao je i na KK ABC. Nastavak je to projekta koji je počeo prije dvije godine na trima pilot lokacijama u Zadru, Pazinu i Zagrebu, da bi se ove godine proširio na ukupno 15 različitih lokacija širom Hrvatske.


– Ovoga ljeta smo već odradili pet kampova te nam ih je ostalo još deset za održati, a sljedeći se održava idućeg tjedna u Zadru u prostorima ŠC Višnjik. Udruga Dani Krešimira Ćosića odrađuje logistiku, a klubovi organiziraju treninge i daju svoje stručno osoblje. Povećali smo kapacitete te mi još uvijek imamo nešto slobodnih mjesta, a do kraja ljeta, odnosno do početka nove školske godine ćemo održati kampove na četiri lokacije u gradu Zagrebu, te po jedan kamp u Kastvu, Vukovaru, Vinkovcima, Sinju i Karlovcu – kazala je Ana Ćosić Pajurin.


Kamp počinje u ponedjeljak, 21. i traje do petka, 25. kolovoza, a čitav program počinje svakoga dana u osam sati ujutro i traje do 16 sati. Srijeda će, pak, biti poseban dan jer će najmlađe košarkašice i košarke posjetiti delegacija sveučilišta Brigham Young University koja će toga dana u spomena na Krešimira Ćosića odigrati i prijateljsku utakmicu sa Zadrom.




– Predstavnici BYU-a su izrazili veliku želju posjetiti kamp s mladim košarkašima. Žele ih pozdraviti, vidjeti kako se u Hrvatskoj radi s djecom, a malo će i zaigrati s našim najmlađima – potvrdila je predsjednica udruge Dani Krešimira Ćosića, koja je posebno naglasila ulogu Krešimira Butića iz Muzeja zadarske košarke.


– On bude na svakom kampu koji se održava u Zadru, gdje djecu educira o povijesti zadarske košarke te o liku i djelu Krešimira Ćosića. Prošle godine nam je gost bio i Nedjeljko Mišo Ostarčević, koji će i ove godine doći na kamp, kao i naš Vlado Vanjak, tako da na licu mjesta uvijek imamo poznata lica iz košarkaškog svijeta – istaknula je Ćosić Pajurin.