Subota, 27. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

35 C°

Sporni žuti kartoni

Tri igrača australskog nogometnog kluba uhićena zbog ilegalnog klađenja

Autor: Hina

17.05.2024. 13:18
Tri igrača australskog nogometnog kluba uhićena zbog ilegalnog klađenja

Foto: iStock/NL



Tri igrača australskog nogometnog kluba Macarthur FC uhićena su u petak zbog navodnog ilegalnog klađenja, priopćila je državna policija Novog Južnog Walesa (NSW).


Mediji navode kako policija sumnjiči kapetana Ulisesa Davila i njegove suigrače Kearyna Baccusa i Claytona Lewisa zbog navodne manipulacije sa žutim kartonima na više utakmica A-lige.


Istraga je otkrila kako su igrači kluba iz jugozapadnog Sydneya navodno primali upute od čovjeka, za kojeg se vjeruje da je u Južnoj Americi, za dobivanje žutih kartona tijekom utakmica u zamjenu za zaradu.




Davila je navodno platio mlađim igračima 10.000 australskih dolara kako bi namjerno dobivali žute kartone. U klubu su šokirani optužbama policije.


“Integritet naše igre je temeljni stup i blisko ćemo surađivati sa svim relevantnim agencijama po ovom pitanju,” stoji u priopćenju kluba.


“Iako se mladom sportašu 10.000 australskih dolara može činiti kao puno novca, savjetujemo vam da je to nevjerojatno beznačajno kada uzmete u obzir štetu za ugled ove mlade osobe, štetu za njihov klub i ugled,” istaknuo je jedan od čelnika policije NSW-a Mike Fitzgerald.