Srijeda, 3. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

27 C°

Marin Oršulić

Trener Zadra nakon poraza: 'Šteta što smo postigli samo jedan pogodak'

Autor: Šime Ćurko

11.06.2024. 10:21
Trener Zadra nakon poraza: 'Šteta što smo postigli samo jedan pogodak'

Foto: Grad Sisak



Marin Oršulić, trener nogometaša Zadra, nakon poraza 2:1 u gostima kod Segeste u prvoj utakmici kvalifikacija za Drugu NL, zaključio je kako njegova momčad u uzvratu »neće ići na pobjedu 1:0«.


– Čujem komentare kako nam je zbog gola u gostima u drugoj utakmici dovoljno 1:0. To je točno, ali nećemo ići s tom računicom nego s onom da trebamo biti bolji s dva gola razlike – naglašava Oršulić, koji se osvrnuo na utakmicu u Sisku:


– Ukupno gledajući, ostavili smo dobar dojam. Nažalost, dvije pojedinačne pogreške naših igrača koštale su nas dva primljena gola i poraza. Činjenica jest da Segesta na uzvrat dolazi s prednošću i da smo mi ti koji moramo napadati i tražiti pobjedu. Vjerujem da ćemo u tome i uspjeti jer imamo kvalitetu, a igrat ćemo na našem terenu.




Segesta je povela u četvrtoj minuti iz jedanaesterca, nakon prekršaja Marija Pedišića, a kod drugog pogotka domaćina u 22. minuti loše je reagirao vratar Luka Matasović, nakon udarca glavom Vlatka Martinovića. Prethodno je Danylo Serbinov izgubio duel s Tonćijem Kukočem-Petraellom koji je ubacio loptu u zadarski peterac. Kod oba gola domaćini su dugom loptom iz zadnjeg reda prebacili zadarsku obranu. Strijelac za Zadar, također nakon udarca glavom, bio je Ante Vukadinović u 84. minuti.


– Segesta je igrala u dubinu i tu su nas dvaput uhvatili na krivoj nozi. Osim prvih 20 minuta, bili smo bolja momčad i šteta je što smo postigli samo jedan gol. Nije bilo lako nakon onakvog početka, ali momčad je ponovo pokazala karakter. Vidi se da smo taktički i fizički jako dobri i nadam se da ćemo u uzvratu to potvrditi i rezultatom.



Momčad je jučer imala slobodan dan.


– Ovaj tjedan radit ćemo na taktičkoj pripremi utakmice. Upoznali smo suparnika, uostalom kao i oni nas, i znamo što trebamo napraviti u drugoj utakmici.


Nakon dugo vremena, točnije godinu dana, koliko je prošlo od neuspješnih kvalifikacija protiv Karlovca, na Stanovima bi se konačno trebala odigrati utakmica koja će privući publiku.


– Više puta ove sezone sam isticao da ova momčad Zadra zaslužuje podršku navijača. To su vrijedni mladići, koji su cijelu sezonu odlično radili i pred nama je završni korak koji ćemo lakše napraviti s publikom – zaključio je Oršulić.


Uzvratna utakmica odigrat će se u nedjelju 16. lipnja na Stanovima. Termin još nije potvrđen. Osim Zadra i Segeste za Drugu NL bore se Slavonija iz Požege i Uljanik iz Pule, koji su u prvoj utakmici u Velikoj (domaćin je bila Slavonija) odigrali 0:0.


 


Anđelo Kordić počeo na klupi


Utakmicu je neočekivano na desnoj strani počeo Serbinov umjesto standardnog Anđela Kordića, ove sezone i jednog od najboljih igrača Zadra.


– Kordić je prošli tjedan slabije trenirao zbog ozljede i procijenili smo da nije spreman za svih 90 minuta. Osim toga pravilo je u kvalifikacijama da na terenu svih 90 minuta, a ne samo prvih 45 kao u Trećoj ligi, moraju biti tri igrača mlađa od 21 godina. Serbinov je u toj kategoriji tako da smo i o tome trebali voditi računa – objasnio je Oršulić.