ponedjeljak, 1. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

33 C°

Kvalifikacije za Drugu NL

Trener Zadra: 'Idemo igrati našu igru i probati slaviti'

Autor: Alen Plahinek

08.06.2024. 08:27
Trener Zadra: 'Idemo igrati našu igru i probati slaviti'

Foto: Mate Komina



Sutra od 18 sati nogometaši Zadra u Sisku igraju prvu utakmicu kvalifikacija za Drugu NL protiv Segeste. Protivnik je to kojem su se najmanje nadali u taboru momčadi sa Stanovima, no bez obzira na protivnika očekivanje je isto – proći i osigurati jači rang nakon tri sezone u 3. NL-Jug.


Gol u gostima


– Nadali smo se više Uljaniku ili Slavoniji, ipak dobili smo Segestu. Radi se o klubu koja ima dugu povijesti kao i Zadar i jako dobru momčad. Znamo što smo uspjeli napraviti kroz ovu sezonu, ništa nam nije darovano. Vjerujem u dečke. Idemo igrati našu igru – istaknuo je trener Zadra Marin Oršulić.


Početkom netom završene sezone HNS je iz ropotarnice povijesti izvukao pravilo gola u gostima u finalu Kupa. Isto to pravilo vrijedi i u ovim kvalifikacijama, stoga gostujuća utakmica može imati veliku težinu.




– Priželjkivao sam igrati prvu utakmicu u gostima. Mislim da je to čak i mala prednost. Igra se na gol u gostima, što samo znači da moramo biti kompaktni, agresivni i ofenzivni te ganjati barem jedan pogodak. Otkad sam trener imamo svoj način igre i s njime ćemo nastaviti bez obzira na sve – istaknuo je Oršulić.


Prijenos uživo


Momčad Segeste strategu Zadrana sve je samo ne nepoznata. Među inima u momčadi se nalazi i Zadranin Max Matulić koji je igrao na Stanovima i ovu zimsku polusezonu, ali imaju i »zločestog dečka hrvatskog nogometa« Tonćija Kukoča kao jednu od važnijih karika.


– Tonći i ja smo bili u CSKA Sofiji tako da znam sve o njemu. Max je naše, zadarsko dijete. On je tamo našao svoju sredinu i priliku. Igraju jako dobro, 4-4-2 u obliku romba. Imaju Kukoča i Krešimira Kovačevića koji su prvoligaški igrači. Kovačević je zimsku polusezonu igrao u Rudešu u HNL-u. Najbolji igrač im je Đurić, desetka, imaju Brazilca Pereiru Gastaldela, osmicu, na posudbi iz Vukovara koji je prilično potentan. Oni su jedna ozbiljna momčad, no imamo mi naše »konje za utrku«. Spremni su isto kao i ja. Kao što sam rekao i prije Unešića, ovo je za mene jedan pravi izazov. Vjerujem da će u Sisku biti puno ljudi, vjerujem također da će i Stanovi na uzvratu biti puni. Ako budu bolji od nas pružit ćemo im ruku, no nadam se da ćemo se mi na kraju svega veseliti – zaključio je Oršulić.


Segesta je dominirala u 3. NL-Centar s 24 pobjede u 34 odigrane utakmice uz pomalo nevjerojatnih 97 postignutih pogodaka. Završili su s 13 bodova prednosti nad drugoplasiranim Gajem iz Mača. Za Zadrane, ali i sve ostale, koji ne mogu biti na Gradskom stadionu u Sisku, organiziran je prijenos na Sportskoj televiziji