Petak, 30. kolovoza 2024

Weather icon

Vrijeme danas

34 C°

Danas u 16:30

Trener Posedaraca vjeruje u prolaz: "Prednost je što igramo kod kuće"

Autor: Alen Plahinek

28.08.2024. 10:36
Trener Posedaraca vjeruje u prolaz:

Foto: Luka Jeličić



Sve je spremno za prvu veliku utakmicu Hrvatskog viteza ove sezone. Nekoliko dana pred početak lige u Posedarje dolazi Slavonija iz Požege u pretkolu Hrvatskog nogometnog kupa. Ove dvije momčadi stigle su u ovu fazu natjecanja zahvaljujući naslovu pobjednika županijskih kupova. Susret Hrvatskog viteza i Slavonije igra se danas od 16:30 u Posedarju na Stadionu Gordan Demo.


Izazovan suparnik


Vitez je do tog trofeja stigao pobjedom 3:1 protiv Škabrnje ‘91, a to im je prvi takav nakon dugih 27 godina.


– Taj naslov jako puno je značio i za Klub i za mjesto. Kuglice u ždrijebu su nam dale Slavoniju koja je vrlo izazovan protivnik, osvajači su 3.NL-Istok posljednje dvije sezone, što jako puno govori o njihovoj kvaliteti. Gledali smo njihove utakmice s Uljanikom u kvalifikacijama za Drugu NL u lipnju. Koliko znamo od tada do danas promijenili su trenera i sustav igre, međutim ostali su igrači. To je momčad koja već dugo godina igra zajedno, jako dobro se poznaje te ima četiri-pet vrlo kvalitetnih pojedinaca. Kako sam rekao, kad ste prvak svoje lige dvije godine zaredom to nešto znači, međutim ne bojimo ih se. Uvjeren sam kako im možemo jako dobro parirati – poručio je trener Posedaraca Darko Vukić dodajući kako puno znači što igraju kod kuće.




– Naravno da teren puno znači. Tu trenirate, tu igrate, tu ste svaki dan, znate svaki detalj tog terena. Još tu je i podrška vaših ljudi. Najslobodniji ste kad igrate kod kuće. Mi smo jako motivirani za ovaj susret, smatram i da smo pripremni period odradili prilično kvalitetno i vrijeme je da se isplati to sve. Ono što nam je veliki problem, to je izostanak Luke Begonje koji je ozlijedio i ne znamo kad će se moći vratiti na teren.



Promjene kod svih


Vukić je također novo-staro lice na klupi Hrvatskog viteza jer je Ivan Šimurina odstupio nakon završetka prošle sezone. Vukić je vodio Posedarje u proljeće 2022. godine kada je s Vitezom došao do treće pozicije u Trećoj NL-Jug te izborio kvalifikacije za Drugu NL. Nekoliko je novih lica stiglo u Posedarje tijekom ljeta.


– Imali smo zamjenu igrača sa Zadrom, otišli su nam Jakov Pinčić i Lovre Čirjak, došli su nam Luka Matasović i Ante Vukadinović. Još smo imali nekoliko dolazaka, imali smo dolaske i odlaske u vidu mladih igrača i želimo s mladima vidjeti što mogu i što možemo od njih očekivati u budućnosti. Kada se sve zbroji i oduzme mislim da smo malo slabiji nego što smo bili na početku prošle sezone, no koliko vidimo puno promjena bilo je u većini klubova u našoj ligi koja je vrlo izjednačena, stoga teško je bilo što konkretno govoriti, treba vidjeti kako će sve izgledati kada krenu utakmice – objašnjava Vukić te se osvrnuo kratko na prvo kolo protiv Junaka iz Sinja.


– Odmah derbi na otvaranju. Dolazi nam Junak, momčad koja ima našu potpunu pozornost. Bili su treći prošle sezone. Nama će najvažnije biti što se bolje regenerirati za nedjeljni susret nakon ovog današnjeg. Uspjehom protiv Požege uvjeren sam da ćemo puno lakše moći pristupiti susretu protiv Junaka, da ćemo imati još više samopouzdanja – zaključio je Vukić.