Petak, 9. kolovoza 2024

Weather icon

Vrijeme danas

28 C°

Krenule pripreme

Trener nogometašica Donata: "Imamo pet seniorki, a ostalo će većinom popunjavati kadetkinje""

Autor: Šime Ćurko

09.08.2024. 10:59
Trener nogometašica Donata:

Foto: ŽNK Donat



Nogometašice Donata počele su pripreme za novu sezonu u kojoj će, prvi put nakon četiri prvoligaške godine, igrati u skupini A Druge lige. Zadranke su lani bile posljednje u Prvoj ligi i sada ih očekuje Druga liga, u kojoj će nastupati s još sedam klubova. Igrat će se trokružno, 21 kolo. Najbolja ekipa liga razigravat će s prvakinjama Druge lige B za mjesto u Prvoj HNL. Osim prvog sastava istovremeno su pripreme počele kadetkinje i pionirke Donata, koje posljednjih sezona uspješno nastupaju u Prvoj ligi.


– Krenuli smo sa sve tri ekipe istovremeno iz praktičnih razloga. U našem terminu za trening na ŠC Višnjik imamo na raspolaganju cijeli teren, pa ga nastojimo optimalno iskoristiti. Osim toga, prvi sastav najvećim dijelom popunjavaju kadetkinje. Sezona će početi sredinom rujna, a prije Druge lige očekuje nas dvoboj u pretkolu Kupa – kaže Jure Vuleta, koji će i sljedeće sezone biti trener seniorki Donata. Kadetkinje će i dalje voditi Marijan Buljat, a pionirke Antonija Goja.


– Iz prvog sastava otišle su Roberta Savčić, Natali Šarić i Nela Andrić. Imamo četiri, pet seniorki, a ostalo će biti mlađe igračice, koje su prošle mlađe uzraste kluba. Dosta njih igralo je lani u Prvoj ligi i iskustvo koje su dobile na tim utakmicama dobro će im doći u Drugoj ligi.




Kad je riječ o ambicijama za sljedeću sezonu Vuleta ističe kako će se ekipa »nastojati vratiti u Prvu ligu«.


– Imamo kvalitetu za Drugu ligu koja je trenutačno našim mladim djevojkama primjerenije natjecanje. Nadamo se borbi za prvo mjesto koje bi nam otvorilo put prema Prvoj ligi. Ne mislim da smo favoriti, uostalom ne znamo kvalitetu suparnica, ali za očekivati je da će i ostali klubovi biti s mladim igračkim kadrom. Svakako, imamo dobru ekipu od koje se može očekivati pravi rezultat. Hoće li to biti dovoljno za povratak u najjači rang, teško je prognozirati. Dugoročno, vjerujemo da će nam se isplatiti kvalitetan rad u mlađim uzrastima i da ćemo ponovno imati jaki prvi sastav.


Nema naznaka da će se »bijelo-plave« pojačati igračicama »sa strane«.


– Za to trenutačno nemamo mogućnosti. Vidjet ćemo kako će proći prvi dio sezone. Budemo li u borbi za prvo mjesto, nije isključeno da ćemo na polusezoni dovesti dvije, tri igračice i još jače napasti Prvu ligu – zaključio je Vuleta.