ponedjeljak, 24. lipnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

31 C°

Povijesni uspjeh

TK Borik izborio 1. Hrvatsku tenisku ligu

Autor: Alen Plahinek

16.06.2024. 08:50
TK Borik izborio 1. Hrvatsku tenisku ligu

Foto: TK Borik



Pobjedom 4:1 u mečevima protiv TK Tweener iz Zagreba, tenisači Borika su se u 1. Hrvatsku tenisku ligu. Nakon vrhunskih nastupa u svojoj skupini te polufinalne pobjede protiv Chromos Savice, Borik je izgubio u finalu 2. Lige od Medveščaka, stoga je bio prinuđen ići u doigravanje. Na kraju se sve završilo na savršeni način za momčad iz Zadra.


Nerman Fatić, inače 198. igrač svijeta po ATP-u, sa 6:1 i 6:0 nadigrao je Gordana Brkića. Potom je kapetan Borika Sandro Guščić također vrlo lako “riješio” prijetnju Jakov Franković sa 6:0 i 6:3. Luka Ninčević prepustio je Lovri Franovu samo jedan gem više, nego što je Guščić Frankoviću. Ninčević je pobijedio sa 6:3 i 6:1.


Do velikog slavlja došlo se na vrlo neizvjestan način. Roko Glasnović i Roberto Miković odigrali su meč koji je mogao otići na obje strane, no na kraju praktički za jedan poen, Glasnović slavi sa 6:2, 1:6 i 11:9 te donosi Zadranima monumentalni četvrti bod u meču. Na kraju je, gotovo u revijalnom meču, Emir Aliti izgubio od Tina Antonića s 5:7 i 3:6.




– Čestitao bih svojim dečkima na pobjedi i zasluženom prolazu u 1. HTS ligu ove godine. Odigrali su izvanredno svoje mečeve u doigravanju, što se vidi i na rezultatu, a ekipi TK Tweener hvala na odličnoj igri i otporu te želim puno sreće dogodine da se što prije vrate u prvi rang natjecanja. Zahvalio bih se svim momcima iz naše momčadi koji su sudjelovali u ovogodišnjim kolima lige na požrtvovnosti i trudu kroz prethodna dva mjeseca. Sav njihov trud i borba su rezultat ekipnog rezultata i cilja koji smo imali ove godine, a to je ulazak u jači rang. Veselimo se narednoj sezoni i nastupu u 1. Hrvatskoj teniskoj ligi, uz nekoliko pojačanja za narednu sezonu cilj nam je osvajanje tog natjecanja – poručio je predsjednik Borika Toni Dujmenović.


Za Borik ove sezone su nastupili: Luka Ninčević, Ante Bilić, Sandro Guščić. Roko Glasnović, Lovre Šangulin, Emir Aliti, Nerman Fatić, Nikola Puntarić, Frane Ninčević, Toni Dujmenović, Petar Pastuović, Franco Mandić, Davor Spreitzer, Branko Dupor, Boris Popović, Toni Gauta, Krešimir Grancarić, Filip Serdarušić, Toni Ninčević i Vito Ivanišević.