Nedjelja, 7. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

24 C°

Međunarodni dječji festival

Tići Abecede podigli novu trofej

Autor: Andrija Dešpoja

04.07.2024. 12:43
Tići Abecede podigli novu trofej

Foto: NK Abeceda ZDC



Škola nogometa »Joso Bego« bila je domaćin tradicionalnog nogometnog turnira tića Zdravo maleni, odigranog u Zablaću u sklopu Međunarodnog dječjeg festivala koji se održava u Šibeniku. Pod vodstvom trenera Nina Novakovića tići Abecede sporta ZDC (2013. godište) okitili su se zlatnim odličjem. Nakon što su prošli skupinu kao drugi, u polufinalu ih je čekao šibenski Mihovil. Golom Ivana Kraljeva Zadrani su slavili 1:0. U finalu su igrali protiv Šibenika, te su također slavili rezultatom 1:0, a strijelac jedinog pogotka bio je, kao i u polufinalu, Kraljev, postigavši eurogol. Tići su tako zaokružili odličnu sezonu. U najbolju momčad turnira izabrani su Lovre Juričević, kao najbolji vratar turnira, te Petar Zrilić i Ivan Kraljev.


– Uvijek se rado odazovemo na ovaj nama dragi turnir. Odigrali smo odlično i zadovoljan sam izvedbom svojih igrača. Osvajanjem prvog mjesta stavili smo točku na ovu sjajnu sezonu. Sada slijedi zasluženi odmor i početkom kolovoza krećemo s pripremama za novu sezonu – kaže trener Novaković.


Za tiće Abecede sporta ZDC nastupili su: Lovre Juričević, Luka Miloševski, Tino Matić, Petar Barić, Petar Zrilić, Mauro Klarić, Mislav Birkić, Ivan Kraljev, Antiša Birkić, Jakov Jurjević, Marko Stojčević, Josip Kamber (kapetan). Trener: Nino Novaković.