U finalnom susretu su Errani i Paolini pobijedile Ruskinje Dianu Shnaider i Miru Andrejevu sa 2-6, 6-1, 10-7. Nakon prvog seta u kojem su dominirale Ruskinje meč se okrenuo od početka drugog seta. U odlučujućem, tie-breaku trećeg seta, Talijanke su također bile stalno u vodstvu.


Zaprijetile su ruske tenisačice došavši na 7-8, ali su potom Errani i Paolini osvojile dva poena u nizu dovoljna za veliko slavlje i zlatne medalje.




Brojne uspjehe imala je posljednjih tjedana Paolini, ali je uvijek zapinjala na posljednjoj stepenici. Poražena je u finalima Roland Garrosa i Wimbledona, a zajedno s Errani je upisala poraz i u finalu turnira parova Roland Garrosa. Ovaj put je sa iskusnom sunarodnjakinjom otišla do kraja za najveći uspjeh u karijeri. Errani u igri parova ima čak pet Grand Slam naslova tijekom karijere.


Ranije tijekom nedjelje brončanu medalju su u ženskim parovima osvojile španjolske tenisačice Sara Sorribes Tormo i Cristina Bucsa. Španjolske, osme nositeljice turnira, svladale su sa 6-2, 6-2 Čehinje Karolinu Muchovu i Lindu Noskovu.


Olimpijski turnir, tenisačice parovi (finale):


Sara Errani / Jasmine Paolini (Ita/3) – Diana Shnaider / Mira Andrejeva 2-6, 6-1, 10-7


za treće mjesto:


Sara Sorribes Tormo / Cristina Bucsa (Špa/8) – Karolina Muchova / Linda Noskova (Češ) 6-2, 6-2