“Žao mi je što moram objaviti da ove godine neću moći doći u Umag. Imao predivne uspomene na emocije koje sam proživio prošle godine i veselio sam se povratku, ali, nažalost, to se neće dogoditi. Umag je jedno od mojih najdražih mjesta i nadam se da ću se vratiti sljedeće godine. Hvala svima na podršci i nadam se da se vidimo dogodine”, poručio je umaški pobjednik iz 2006. ne navodeći razlog zbog kojeg je morao otkazati nastup.


Wawrinka se prošle godine vratio u Stella Maris, gdje ga nije bilo od 2007., i bio na korak od postavljanja novog rekorda, najvećeg razmaka između osvajanja trofeja na istom turniru, što bi u njegovom slučaju bilo 17 godina, ali ga je u odličnom finalu pobijedio Australac Alexei Popyrin sa 6-7 (5), 6-3, 6-4.




Popyrin će u petak (21 sat) sudjelovati u ždrijebu glavnog turnira, koji će biti održan u teniskom centru u Stella Marisu. Kvalifikacije za umaški turnir će započeti u subotu, a prvi mečevi glavnog turnira bit će odigrani u nedjelju. Finalni dvoboj će ove godine biti odigran u subotu (27. srpnja), zato što će istog dana u Parizu, na terenima u Roland