„Nadal je imao bolove tijekom četvrtka. Situacija nije bila dobra kroz cijeli dan. Svaku njegovu bol shvaćamo ozbiljno i u ovom trenutku ne mogu reći hoće li nastupiti na olimpijskom turniru. U ovom trenutku mu je potreban odmor i liječenje“, izjavio je Moya, nekada također iznimno uspješan španjolski tenisač.


Ove godine Nadalov fokus je bio na Olimpijskim igrama gdje bi trebao nastupiti u obje konkurencije. U pojedinačnoj mu je ždrijeb na startu dodijelio za suparnika Mađara Martona Fucsovicsa, a u slučaju pobjede već bi u drugom kolu, vrlo vjerojatno, igrao protiv svog velikog rivala Novaka Đokovića.




Nadal je prijavljen i za olimpijski turnir parova gdje bi trebao igrati zajedno sa sunarodnjakom Carlosom Alcarazom. Nadal je tijekom veličanstvene karijere čak 14 puta osvajao Roland Garros gdje će se održati olimpijski turnir.


Nadal je već osvojio zlatnu olimpijsku medalju, kako pojedinačnu tako i u konkurenciji parova. Pojedinačno je zlatni bio na Igrama u Pekingu 2008. godine, dok je u parovima slavio s Marcom Lopezom u Rio de Janeiru osam godina kasnije.


U posljednje vrijeme Nadal igra vrlo malo zbog brojnih problema s ozljedama. Prošlog tjedna je nastupio na ATP turniru u švedskom Bastadu gdje je u finalu poražen od Portugalca Borgesa. Na tom je turniru igrao dva iznimno dugačka i iscrpljujuća meča, od čega je jedan maraton odradio u polufinalu protiv hrvatskog tenisača Duje Ajdukovića.


Teniski olimpijski turnir počinje u subotu, a ranije je zbog bolesti nastup otkazao prvi svjetski tenisač, Talijan Jannik Sinner.