Već je četvrtfinale Musettiju, 25. igraču na svijetu, bio najbolji rezultat u karijeri na Grand Slam turnirima, a sada je otišao korak naprijed. Za finale će igrati u petak, u polufinalu, protiv sedmerostrukog pobjednika Wimbledona, Srbina Novaka Đokovića. Svoj četvrtfinalni meč Đoković nije morao ni igrati jer mu je zbog ozljede predao Australac Alex De Minaur.


Premda je Fritz, 12. s ATP ljestvice, osvojio prvi set talijanski tenisač bio je potpuno ravnopravan Amerikancu od samog početka, a da je razigran pokazao je u ostatku meča. U drugoj dionici Musetti je imao break prednosti te je kod 5-3 servirao za 1-1 u setovima.




U tom trenutku nije iskoristio šansu, već se Fritz vratio i izborio tie-break. No, bolju igru Musetti je naplatio u završnici drugog seta, a potom je protutnjao kroz treći set kojeg je osvojio sa 6-2.


Fritz se samo nakratko vratio u meč osvojivši četvrti set, a nova ‘eksplozija’ Musettija nastala je u odlučujućem, petom setu, u kojem je dobio uvodnih pet gemova. Poveo je 5-0 i time potpuno ugazio prema polufinalu.


U karijeri su Đoković i Musetti igrali šest puta i Đoković ima prednost od 5-1. Posljednji su put igrali ove godine u Roland Garrosu kada je Đoković pobijedio u četiri seta. U drugom polufinalu će se sastati Rus Danil Medvjedev i Španjolac Carlos Alcaraz, prošlogodišnji pobjednik Wimbledona.