Bošković je otvorila meč osvajanjem prvih pet gemova. Janičijević je vratila jedan ‘break’ zaostatka, ali kad je drugi put servirala za osvajanje prvog seta, 24-godišnja Zagrepčanka je ostavila suparnicu bez prilike za preokret.


Francuska predstavnica je osvojila prva dva gema drugog seta, ali je Bošković odgovorila nizom od tri gema i povela 3-2. Janičijević je novim ‘breakom’ izjednačila, ali potom opet izgubila servis, što je prednost koju hrvatska tenisačica više nije ispustila. Kad je kod vodstva 5-4 servirala za pobjedu, Bošković je ostavila Janičijević bez poena i tako je po drugi put u karijeri došla do zadnjeg kola kvalifikacija za Grand Slam turnir.




Prije dva mjeseca je bila u 3. kolu wimbledonskih kvalifikacija, ali ju je na korak do glavnog turnira zaustavila Rumunjka Elena-Gabriela Ruse. Bošković će za plasman u glavni ždrijeb US Opena igrati protiv 24-godišnje domaće predstavnice Ann Li (ATP – 131.) koja je u drugom kolu bila bolja od Australke Astre Sharme sa 6-4, 6-4.


Ana Konjuh (WTA – 1107.) će se za plasman u glavni ždrijeb boriti protiv 24-godišnje Australke Destanee Aiave (WTA – 180.) koja je u drugom kolu sa 6-3, 6-4 svladala Japanku Mai Hontamu (WTA – 110.).


Dvoboj Konjuh – Aiava na rasporedu je u četvrtak od 17 sati po srednjoeuropskom vremenu, dok će Bošković i Li na teren oko 19 sati.


Nažalost, Hrvatska je ostala bez predstavnika u 3. kolu kvalifikacija u konkurenciji tenisača. Borna Gojo (ATP – 203.) je poražen sa 6-4, 6-4 od Kineza Bua Yunchaoketea (ATP – 123.), a Duju Ajdukovića (ATP – 135.) je sa 7-6 (3), 3-6, 6-1 svladao srbijanski reprezentativac Hamad Međedović (ATP – 137.).


Gojo je protiv čvrstog Kineza ostao bez prilike za pobjedu zbog neiskorištenih ‘break’-lopti. Meč je otvorio izgubljenim servisom, ali je u četvrtom gemu imao tri prilike za povratak, međutim nijednu nije uspio pretvoriti u ‘break’. Splićanin je u drugom setu izgubio servis u trećem gemu, a potom je u devetom gemu spasio jednu meč-loptu.


Uslijedila je prava drama u desetom gemu, u kojem je Gojo propustio 15-40 i još dvije prednosti, a spasio četiri meč-lopte. No, ukupno šestu meč-loptu je Bu pretvorio u pobjedu i plasman u 3. kolo kvalifikacija.


Još je veću priliku imao Duje Ajduković protiv Hamada Međedovića. Hrvatski reprezentativac je od 2-3 u prvom setu, nakon što je izgubio servis, nanizao tri gema i došao do servisa za set. Imao je i dvije set-lopte, ali je ostao bez realizacije. Međedović je, na kraju, osvojio prvi set bolje odigravši ‘tie-break’.


Sjajno je Duje odigrao drugu polovicu drugog seta i od 2-3 nizom od četiri gema odveo meč u treći set. Nažalost, u prvom gemu je propustio tri gem-lopte i izgubio servis.


Međedović je do novog ‘breaka’ došao u trećem gemu i potvrdio ga za vodstvo 4-0. Ajduković je imao priliku u šestom gemu vratiti jedan ‘break’ zaostatka, ali je ostao bez realizacije, da bi u sedmom gemu još jednom izgubio servis, a time i meč.