Petak, 19. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

26 C°

TJEDAN IZ SNOVA

Duje Ajduković u polufinalu protiv velikog Nadala

19.07.2024. 21:47
Duje Ajduković u polufinalu protiv velikog Nadala

Foto: VJERAN ŽGANEC ROGULJA/PIXSELL



Nastavlja se prekrasan srpanj za hrvatski tenis. Ovog puta nemamo junakinju, nego junaka »iz drugog plana«. Duje Ajduković stigao je do prvog ATP polufinala u karijeri te ponovno pomaknuo svoj rekord glede najboljeg rezultata karijere. Jučer je na zemljanom turniru u toplom švedskom Bastadu sa 6:2, 4:6 i 6:4 nadigrao Brazilca Thiaga Monteiru za četvrtu profesionalnu pobjedu u karijeru.




Maestralan je bio 23-godišnji Splićanin u prvom setu, osim breaka na svojem prvom servisu. Vrlo neugodnom, sportski gledano, Brazilcu, Ajduković je u prvom setu čak tri puta oduzimao servis, a Monteiro je u drugom setu uspio »naplatiti dug«.


Ponovno su se zaredali breakovi na početku seta, no 85. igrač svijeta u desetoj igri ponovno oduzima Splićaninu početni udarac i odvodi set u treći set. A tamo je Ajduković bio hladniji od sante leda.


Napravio je break u prvom gemu i mirno bez problema kontrolirao meč. U osmom je gemu čak tri puta spasio break loptu te na kraju u desetoj igri bez izgubljenog poena ostvario pobjedu karijere do sada.




Ajduković je u Bastadu u glavni ždrijeb stigao kroz kvalifikacije i poletio, za sada, sve do polufinala, gdje ga očekuje ni više ni manje nego najveći zemljaš ikada Rafael Nadal, koji je jedva »preživio« triler protiv Argentinca Navonea.


Imao je Navone u trećem setu 2:0 i 40-0 na svojem servis, međutim Nadal je okrenuo to na 5:2, servirao za meč, a onda Navone vraća dvostruki break te dolazi na 5:5. Ipak, Nadal u sljedećem gemu radi novi break i svojim servisima završava meč.




Ogromna je to nagrada za Ajdukovića koji odrađuje vrlo dobru sezonu. Ono što je sigurno, da će nakon Bastada Duje biti minimalno 108. igrač svijeta, a pobjedi li Nadala ući će i u TOP 100.