Ajduković je ‘breakom’ otvorio meč protiv 25-godišnjeg Sultanova, što mu je bilo dovoljno za osvajanje prvog seta, jer je na servisu izgubio svega pet poena u prvoj dionici meča. Splićanin je na isti način otvorio i drugi set. Suparnik je bio još nemoćniji u gemovima na reternu, jer mu je Duje prepustio svega tri poena. Na kraju je do pobjede stigao još jednim ‘breakom’, malo i uz pomoć mreže, koja mu je donijela posljednja dva poena u meču.


Za 23-godišnjeg Ajdukovića je ovo već peto finala na razini ATP Challengera u posljednjih 13 mjeseci, a u nedjelju će se za svoj treći naslov boriti protiv 22-godišnjeg Talijana Mattea Gigantea (ATP – 175.) koji je u polufinalu sa 1-6, 6-3, 7-5 pobijedio Švicarca Jeromea Kyma (ATP – 180.).




Ajduković je protiv Gigantea već igrao na početku ove godine, na Challengeru u Tajlandu, gdje ga je Talijan pobijedio u tri seta u četvrtfinalnom dvoboju.


Nedjeljni finalni meč na rasporedu je od 19 sati. Pobjednik dvoboja će osvojiti 75 bodova i novčanu nagradu od 10.200 eura. Ulaskom u finale tenisači su osigurali osvajanje 44 boda i 6.015 eura.