ponedjeljak, 1. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

28 C°

WTA Berlin

Donna Vekić nije uspjela proći u četvrtfinale turnira u Berlinu

Autor: Hina

20.06.2024. 18:00
Donna Vekić nije uspjela proći u četvrtfinale turnira u Berlinu

Foto: Donna Vekić/Foto REUTERS

Najbolja hrvatska tenisačica poražena od Amerikanke Jessice Pegule



BERLIN  Najbolja hrvatska tenisačica Donna Vekić (WTA – 39.) nije uspjela izboriti plasman u četvrtfinale WTA turnira na travnatoj podlozi u Berlinu, gdje je u dvoboju osmine finala poražena sa 6-4, 7-5 od pete igračice svijeta, Amerikanke Jessice Pegule.


Bio je to njihov drugi međusobni dvoboj i druga pobjeda 30-godišnje Amerikanke koja je svladala Osječanku i prije dvije godine u 2. kolu turnira u Wimbledonu.


Prvi set je odlučen u desetom gemu, kad je Vekić prvi put u meču izgubila servis, a time i prvu dionicu meča. Osječanka je bila na pragu preokreta kad je povela sa 4-2 u drugom setu.




No, Pegula je uzvratila ‘breakom’ u osmom gemu. Imala je Vekić dvije nove prilike za ‘break’ u devetom gemu, ali su ostale neiskorištene. Kad je trebala odvesti drugi set u ‘tie-break’, Vekić je po treći put izgubila servis, a time i meč, nakon 89 minuta borbe.


Kako je prošle sezone u Berlinu došla do finala, Donna Vekić će pasti za desetak mjesta na novoj WTA ljestvici te biti na rubu ispadanja iz društva 50 najboljih tenisačica svijeta.


U četvrtak je loš dan u Berlinu imala i aktualna wimbledonska pobjednica, Čehinja Marketa Vondroušova. Pri vodstvu 5-3 protiv Ruskinje Ane Kalinskaje u prvom setu, Vondroušova je pala prije jednoj promjeni smjera kretanja i uhvatila se za desni bok. Pružena joj je liječnička pomoć izvan terena, nakon čega se vratila, izgubila sljedeća dva gema i odlučila predati meč.


Do početka turnira u Wimbledonu ostalo je 10 dana. Još nije poznato o koliko teškoj ozljedi se radi, ali čini se da će Vondroušova ipak imati dovoljno vremena za oporavak do turnira na kojem je prošle godine zablistala.