Petak, 23. kolovoza 2024

Weather icon

Vrijeme danas

34 C°

US Open

Borna Ćorić, Donna Vekić i Petra Martić saznali suparnike u prvom kolu US Opena

Autor: Zlatko Horvat

23.08.2024. 08:00
Borna Ćorić, Donna Vekić i Petra Martić saznali suparnike u prvom kolu US Opena

Foto: Donna Vekić/Foto REUTERS

Donna Vekić čeka suparnicu iz kvalifikacija



NEW YORK  Donna Vekić, srebrna na Olimpijskim igrama u Parizu, u prvom kolu US Opena igrat će protiv suparnice iz kvalifikacija. Osječanka je postavljena za 24. nositeljicu posljednjeg Grand Slam turnira sezone i nalazi se u donjem dijelu ždrijeba, gdje je Arina Sabalenka, pobjednica ovogodišnjeg Australian Opena, kao i Barbora Krejčikova, koja je trijumfirala u Wimbledonu. U istom dijelu je i Amerikanka Coco Gauff, koja brani titulu.


Druga hrvatska predstavnica Petra Martić igrat će protiv Španjolke Jessice Bouzas Maniero, s kojom se sastaje prvi put. Martić je u gornjem dijelu ždrijeba, koji predvodi prva igračica svijeta Iga Šwiatek, koja također čeka suparnicu iz kvalifikacija. Najzanimljiviji dvoboj prvog kola zasigurno će biti onaj Jelene Ostapenko i Naomi Osaka.


Kod tenisača je lista hrvatskih predstavnika spala na Bornu Ćorića, kojeg čeka Francuz Adrian Mannarino. Branitelj naslova i olimpijski pobjednik Novak Đoković, postavljen za drugog nositelja, u prvom će kolu igrati s kvalifikantom. Đoković ima priliku osvojiti 25. Grand Slam naslov u karijeri, ali prvi ove sezone.




Jannik Sinner i Carlos Alcaraz, kao i prošlogodišnji finalist Danil Medvjedev, u gornjem su dijelu ždrijeba. Đokoviću je ždrijeb prilično otvoren, Alexander Zverev mogao bi mu biti najveća prepreka na putu prema finalu. Turnir počinje u ponedjeljak u 17 sati po srednjoeuropskom vremenu.