Srijeda, 3. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

23 C°

Problemi s kišom

Svi mečevi Roland Garrosa na vanjskim terenima su odgođeni. Vlasnici ulaznica će imati pravo na povrat novca

Autor: Hina

29.05.2024. 19:00
Svi mečevi Roland Garrosa na vanjskim terenima su odgođeni. Vlasnici ulaznica će imati pravo na povrat novca

Foto: Foto REUTERS



PARIZ Svi mečevi koji su u srijedu bili na rasporedu na vanjskim terenima Roland Garrosa otkazani su i bit će na rasporedu u četvrtak, priopćili su iz Francuskog teniskog saveza (FFT).


Među mečevima koji su su započeli u 11 sati, ali su prekinuti kad je kiša ugrozila sigurnost tenisačica i tenisača, bio je i dvoboj Jane Fett (WTA – 135.) i Čehinje Marie Bouzkove (WTA – 42.). Prekid je nastupio nakon 43 minute igre, u trenutku kad je češka tenisačica vodila sa 6-2, 1-0.


U akciji je bio i olimpijski pobjednik u parovima Nikola Mektić sa svojim partnerom, Nizozemcem Wesleyjem Koolhofom. U trenutku prekida sedmi nositelji su vodili 5-4 i trebali servirati za osvajanje prvog seta protiv nizozemskog para, Arends – Middelkoop.




Mečevi su se prema predviđenom rasporedu održavali samo na dva najveća stadiona, Philippe Chatrier i Suzanne Lenglen, koji su opremljeni pomičnim krovom.


Amerikanka Sofia Kenin, osvajačica Australian Opena 2020., razočarala je domaće ljubitelje tenisa pobjedom 6-3, 6-3 protiv 21. nositeljice, Francuskinje Caroline Garcije. U treće kolo se plasirala i osma nositeljica, trostruka finalistica Grand Slam turnira Tunižanka Ons Jabeur, koja je slavila sa 6-3, 1-6, 6-3 protiv Kolumbijke Camile Osorio.


U konkurenciji tenisača favoriti su opravdali taj status. Treći nositelj, Španjolac Carlos Alcaraz, izgbuio je set u pobjedi 6-3, 6-4, 2-6, 6-2 protiv 176. tenisača svijeta, Nizozemca Jespera De Jonga, a u treće, kolu mu se pridružio i deveti nositelj, Grk Stefanos Tsitsipas, koji je također izgubio set, ali je na kraju svladao Nijemca Daniela Altmaiera sa 6-3, 6-2, 6-7 (2), 6-4.


S obzirom da se na vanjskim terenima igralo manje od dva sata, svi vlasnici ulaznica za današnji program, osim onih koji su imali pristup dvama najvećim stadionima, imat će pravo na povrat novca.Sve utakmice drugog kola, koje su se trebale igrati ovog četvrtog dana, počele su ujutro, od 11 sati, da bi brzo bile prekinute.