Nastavlja se time ritam po kojem svatko svakoga u ovoj skupini pobjeđuje, s tim da je jedini na dnu ljestvice Japan bez pobjede. Hrvatska i Švedska imaju po utakmicu više u odnosu na ostale suparnike, ali trenutačno po četiri boda ima čak pet reprezentacija. Osim Hrvatske i Švedske takav broj bodova imaju i Njemačka, Španjolska i Slovenija.


Prvi strijelac Hrvatske bio je Ivan Martinović s osam golova. Luka Cindrić je postigao pet, Mario Šoštarić četiri, a Domagoj Duvnjak tri pogotka. Vratar Dominik Kuzmanović je upisao 14 obrana.




Kod Švedske je prvi strijelac bio Lucas Pellas s devet pogodaka, dok su po pet u švedsko slavlje ugradili Albin Lagergren Sebastian Karlsson. Golman Andreas Palicka je skupio čak 15 obrana.


Nakon što je Švedska na startu susreta povela 2-1 uslijedio je niz od pet hrvatskih golova i odvajanje na 6-2. U tom dijelu igre opet je imponirao hrvatski golman Kuzmanović, koji je nizao obranu za obranom, ali je Hrvatska i napadački bila kreativna i brza. Pogotovo se isticao Martinović koji je u uvodnom dijelu ogleda postigao tri pogotka.


Držala je potom Hrvatska prednost od četiri gola, od 7-3 do 10-6, ali i upala nakon toga u razdoblje kada se napadački mučila. Iskoristila je to Švedska te je u 20. minuti susreta došla na samo minus jednog pogotka, 9-10.


Okrenuo se potom ritam utakmice na švedsku stranu. Švedska obrana postala je čvršća, vratar Andreas Palicka je branio gotovo sve i Šveđani su pet minuta prije kraja prvog dijela poveli 12-11.


Do kraja poluvremena raspala se hrvatska obrana. Šveđani su doslovno zabili pogodak iz svakog napada te su na odmor otišli uz prednost 18-15.


Početak drugog dijela nije donio ništa novo. Čak štoviše, Švedska je brzopotezno zabila pet golova u nizu i povela s velikih 23-15. Na startu drugog poluvremena još je bolje branio ionako sjajni švedski golman Palicka.


Nakon što je Švedska pobjegla na veliku razliku sve do kraja se igralo brzo, bez oštrine i kvalitetne obrane, pa su golovi pljuštali s obje strane. U takvom ritmu Švedska nije dovela u pitanje svoju pobjedu već se dobro snašla i održavala prednost do konačnih velikih plus 11, 38-27.


U posljednjem petom kolu Hrvatska će u nedjelju, 4. kolovoza, igrati protiv Španjolske od 21 sat. Još se sastaju Švedska i Japan od 9 sati i Njemačka i Slovenija od 14 sati.


HRVATSKA – ŠVEDSKA 27-38 (15-18)


HRVATSKA: Kuzmanović 14 obrana, Mandić; Mihić 2, Duvnjak 3, Šoštarić 4 (2), Klarica, Srna, Šarac 2, Cindrić 5, Grahovac, Lučin 2, Martinović 8, Šipić 1, Načinović


ŠVEDSKA: Palicka 15 obrana (2 pogotka), Thulin 1 obrana; Carlsbogaard 4, Darj, Moeller 2, Karlsson 5, Wanne, Pellas 9 (4), Lagergeren 5, Edvardsson 3, Bergendahl 1, Sandell 3, Wallinius 4, Gottfridsson.


Isključenja: Hrvatska 8 minuta, Švedska 6 minuta


Sedmerci: Hrvatska 2/3, Njemačka 4/4