Petak, 9. kolovoza 2024

Weather icon

Vrijeme danas

24 C°

Nove sjajne vijesti

Škola nogometa Croatije iz Stankovaca "proizvela" još četvero reprezentativaca

Autor: Alen Plahinek

08.08.2024. 13:36
Škola nogometa Croatije iz Stankovaca

Foto: NK Croatia Stankovci



Stankovačka proizvodnja nogometnih talenata ne prestaje. Da društvo u Školi nogometa Croatije iz Stankovaca, na čelu s njihovim voditeljem Grgom Pelaićem, radi genijalan posao više nije tajna, no oni svaki puta iznova presretni i ponosni kada dobiju zasluge za svoj trud. Nove su stigle u vidu četiri poziva u mlađe reprezentacije te transfer u splitski Hajduk.




– Naš mladi vratar Ivan Vunić dobio je poziv u Ljetni kamp reprezentacije do 15 godina. Također, od ove sezone bit će i član splitskog Hajduka. Sve je krenulo ovdje u Stankovcima kod nas, zatim je prošle sezone branio za pionire Zadra, a sada je uslijedio i odlazak u Hajduk. Već duže vrijeme srećom imamo dobru suradnju s Hajdukom, na meti je Mate Radića, skauta za mlade talente i tako je to krenulo. Otišao je na probu tjedan dana s Hajdukom i zadovoljio. Zatim imamo tri cure, Gracielu Bubicu i Iris Piriju koje su pozvane u U-15 žensku reprezentaciju u sklopu UEFA-inog razvojnog turnira.  Hrvatska će u sklopu tog turnira odigrati tri utakmice i mi se u Stankovcima nadamo kako će naše cure odraditi što bolji posao te će se nastaviti pozivi. I naravno tu je i Klaudija Klarić koja je sada dobila poziv u reprezentaciju do 16 godina. Ona je već prije bila pozivana u mlađe reprezentacije – sumirao je Pelaić dodavši da nema stajanja na ovome.



– Bez lažne skromnosti, iskreno smatram da smo čudo. Imamo četvero reprezentativaca, iz naše Škole izašla je i Valentina Dubravica koja je danas članica Sassuola i U-19 reprezentacije. A kada se realno pogleda, mi smo klub od 70-ak članova i članica u mjesto od 800 stanovnika. Uvjeren sam da takvog nečeg nema nigdje. Ne planiramo na tome stati, siguran sam da će ovakvih poziva i transfera biti još. Trenutačno smo zaokupirani našim turnirom Croatia Kup. On nam traje do 13. kolovoza, zatim ćemo uzeti par dana predaha i negdje od 18.-19. kolovoza krećemo u pripreme za novu sezonu. Cilj je s curama osvojiti Dalmatinsku ligu, a s dečkima biti pri vrhu – zaključio je Pelaić.