Utorak, 30. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

34 C°

Turnir Eduard Edi Perinčić

Sinjoretovo predalo lanjsku titulu pobjednika, večeras i sutra novi susreti

Autor: Šime Ćurko

30.07.2024. 09:24
Sinjoretovo predalo lanjsku titulu pobjednika, večeras i sutra novi susreti

Foto: MATEJ NIMAC/MNK STANOVI



U nastavku memorijalnog malonogometnog turnira Eduard Edi Perinčić na Stanovima, gledatelji, pogotovo domaći, mogli su biti zadovoljni prolaskom Stanova u četvrtfinale. Razloga za zabrinutost ima najmlađa vojska navijača sa Sinjoretova, razočarani su ispadanjem prošlogodišnjih pobjednika koji su na Stanove došli s petoricom igrača. Plovanija se hrabro i kvalitetno suprotstavila Pakoštancima, čak su uspjeli vratiti izgubljenu prednost od dva gola, i na kraju zrelom igrom i širom klupom zasluženo slaviti.



Seniori


TOROVI       5


SINJORETOVO       2




TOROVI STREET FOOD: Kardum, Birkić, Jurišić, Radić, Kuman, Žilić 1, Copić 4, Celić, Došen. Voditelj: Marko Mrkić.


SINJORETOVO: Stura, Katuša 1, Kapitanović, Ljumeži, Batur 1. Voditelj: Marko Katalinić.


Prošlogodišnji pobjednik Sinjoretovo, oprostio se odmah u prvom kolu. U obranu titule, došli su s petoricom igrača, bez zamjena. David Katuša držao ih je iznad vode u prvom poluvremenu koje je završilo neodlučeno 2:2. Nedostatak zamjena i snage kod Sinjoretova, a prvoligaška pojačanja iz šibenskih klubova, bila su prevaga za biogradsku momčad Torova u drugom poluvremenu. U pobjedničkom sastavu istaknuo se Jure Copić s četiri pogotka.




PAKOŠTANE       4


PLOVANIJA       7


PAKOŠTANE: Rosan, Vujasin 2, Barešić, Šarin 2, Bilokapa, Kukin.


PLOVANIJE: Goreta, Toman 2, Tomić 1, Gobin, Rončević 1, Čirjak 1, Junaković 1, Ivandić 1, Čirjak. Voditelj: Ivan Jurić.


Pakoštanci su kasnili na utakmicu, i stigli su sa šestoricom u zapisniku. Uz to, odmah su bili šokirani brzopoteznim vodstvom (0:2) motivirane Plovanije. Do poluvremena je rezultat bio dvaput izjednačen (2:2, i 3:3). Na početku drugog djela Mate Šarin je zabio za prvo i jedino vodstvo žuto-crnih (4:3). Do kraja susreta najbolji igrač utakmice Danijel Toman, je u više navrata asistirao suigračima za pobjedu Jurićeve ekipe.



STANOVI       3


GALOVAC       2


STANOVI: Baričić, Mikulić, Sentić 2, Šarić, Popov, Mršić, Bubalo 1. Voditelj: Tomislav Zelić.


GALOVAC: Pedić, Jovančević, M. Kožul 1, I. Kožul, Čirjak, Burčul, Šare, Perinić 1, Kadija, Silov. Voditelj: Denis Bačić.


Domaćin Stanovi je protiv Galovca bio izrazitom pragmatičan. Dobra obrana iza centra, ono što bi prošlo, to bi na vratima zaustavljao sigurni Rafael Baričić. Dok je prema naprijed sve odlučio trenutak inspiracije Filipa Sentića. Točnije u dva navrata, Fićo je svojom ljevicom, snažnim i preciznim udarcima (pod gredu) ugradio odlične pogotke u vodstvo Stanaraca od 3:0 na poluvremenu. Galovčani su deset minuta prije kraja s igračem-golmanom krenuli na sve ili ništa. Uspjeli su samo ublažiti poraz (3:2), odnosno Stanovi su slavili prolaz među osam najboljih.


Još su igrali: Posljednja šansa – Azine 4:5, Poljica – Zadranka 6:5 (1:1), Murvica – UN Tornado 5:6 (4:4).



Veterani


TERMIN       2


MASLINA       3


TERMIN: Erstić, Rip, Patača, Klarin, Modrić, Duspara 1, Kamber, Milutin. Voditelj: Marlon Duspara.


MASLINA: Vulić, Mrkić 1, Perović, Laća 1, Sinovčić 1, Čolak 1. Voditelj: Joso Vulić.


Još su igrali: Torovi – Vidaić gradnja 0:3 (b. b.).


Nova doza malonogometnih poslastica


Danas i sutra na programu su četvrtfinalne utakmice. Večeras će igrati Poljica – Raštane Kanela (21:30) te Torovi Street food – UN Tornado (22:30), a sutra će se za polufinale boriti Stanovi i Yuma, Plovanija te Humanitarna udruga Antonio Jurjević.


Seniori


TOROVI      4


UDRUGA SBIK      1


TOROVI STREET FOOD: Kardum, Birkić 2, Radić, Žilić, Kuman 1, Celić 1, Došen, Frankić, Dodig. Voditelj: Marko Mrkić.


UDRUGA STUDENATA BUKOVICE I KOTARA: Ćurčić, Petrović, J. Bačić 1, Jurica, M. Bačić, Jarmanović, T. Bačić. Voditelj: Petar Jurjević.


Marko Mrkić, voditelj Torova ništa ne prepušta slučaju, tako je i za sraz sa “studentima”ponovno angažirao prvoligaške futsala igrače koje je pridružio Vici Birkiću. Oni su mu bili prevaga, unatoč tome što su suparnici prvi poveli.


YUMA      9


AZINE      4


YUMA: Miletić, Pavlović 3, Šimurina 1, Cukar 4, Ćuković, Viduka, Gagula 1. Voditelji: Ante Pavlović i Mateo Pavlović.


AZINE: Orlić, Paleka, Beram, Veršić 2, Proroković 1, Matković, Škibola, Peša, Šestan 1. Voditelj: Ante Surić.


Nastavlja se dominacija Tina Pavlovića i mladih igrača iz momčadi Yuma. Na putu do četvrtfinala predvodio ih je četverostruki strijelac Leon Cukar iz Kukljice. Tek sada Pavlovu družinu očekuje pravi ispit, susjedsko sučeljavanje sa Stanovima u četvrtfinalu.


CB IVANAC      1


HU A. JURJEVIĆ      5


CB IVANAC: Vice Sušić, Marko Šarić, Josip Jurlina, Ivan Šimurina, Frane Lipotica (1), Luka Jukić, Bruno Jakovljević, Martin Ćirak. Voditelji: Matko Jurlina i Marino Jukić.


HUMANITARNA UDRUGA ANTONIO JURJEVIĆ: Karlo Jurjević, Vukorepa, Boris Labus (2), Jakušić, Lazarevski (1), Roko Jurac (2), Anđelo Srzentić, Marko Pajač. Voditelji: Ivan Prenđa i Roko Bukvić Kele.


Humanitarnu udrugu ždrijeb u prva dva kola nije baš mazio. Nakon što su u prvom kolu eliminirali Juru Jerbića, Igora Banovića, Šimu Marunu i ostale nekadašnje prvoligaške igrače Zadra, sada su i to vrlo uvjerljivo, porazili i hrvatskog futsal reprezentativca Josipa Jurlinu iz Olmissuma. Tim više što je Jurlina iskazao za njega ne baš uobičajenu nervozu, pa je zbog dva žuta kartona isključen kad je CB Ivanac početkom drugom poluvremena gubio 3:1.


RAŠTANE KANELA      3


KONTROL BIRO      1


RAŠTANE KANELA: Ćurčija, S. Čirjak, Vuković 1, Ačakar, Rubelj 1, Š. Škara, F. Škara, Birkić, Škugor 1, M. Čirjak. Voditelj: Luka Zrilić Rebo.


KONTROL BIRO TEATRO BAR: Škoda, Zanki, Anić, Kresović, Genda 1, Baraba, Torbarina. Voditelj: Dino Kevrić.


Op stani, stani, idu Raštančani – i kroz pjesmu koju pjevaju kad pobjeđuju i na “stanarskoj areni” gdje izgledaju skladno i moćno. Nakon Smiljevca, najbolje je to osjetio Kontrol biro, kad je prva dva gola primio u svega dvije minute. KB je dugo napadao u drugom poluvremenu kroz opciju vratar – igrač, međutim raštanska “Kanela” nije procurila.


Veterani


TERMIN 2


BISTRO KOLODVOR 6


TERMIN: Erstić, Rip, Klarin, Modrić 1, Duspara, Kamber, A. Baričević 1. Voditelj: Marlon Duspara.


BISTRO KOLODVOR: Klapan, L. Kajtazi, Verunica 2, K. Kajtazi, D. Baričević 1, Paleka 2, Mravak 1, Štrkalj, Klanac, Jović. Voditelj: Kristijan Kajtazi.


Momčad Bistro Kolodvor, okupljena oko braće Kajtazi i Drage Verunice, uvjerljivom je pobjedom protiv Termina isprala gorak okus teškog poraza na početku natjecanja od Mamma mie. U skupini B kod veterana po jednu pobjedu imaju Mamma mia, Maslina i Bistro Kolodvor te svi imaju priliku za prolaz u polufinale. U najtežoj situaciji je Termin, koji posljednje treće dočekuje s dva poraza.


Raspored, večeras: dječji turnir: Stanovi – Puntamika (19:10 sati); veterani: Mamma mia – Maslina (19:45), Puntamika – In Constructum Vidaić gradnja (20:30); seniori (četvrtfinale): Poljica – Raštane Kanela (21:30), Torovi Street food – Udruga navijača Tornado (22:30).