Subota, 28. rujna 2024

Weather icon

Vrijeme danas

23 C°

ŽKK Zadar plus

Šime Kraljević: " Očekujemo ove sezone konkurirati za gornje pozicije na ljestvici, želimo borbu za trofeje"

Autor: Šime Ćurko

28.09.2024. 10:35
Šime Kraljević:


Košarkašice Zadar Plusa u 1. kolu Premijer ženske lige očekuje gostovanje kod Medveščaka. U klubu su tijekom priprema istaknuli velike ambicije za izazove u domaćin natjecanjima, kao i u regionalnoj WABA ligi, u kojoj će nastupiti prvi put. Rezultati u pripremnim utakmicama potvrđuju da ta računica drži vodu.


Prošle godine u debiju u najjačem rangu Zadranke su u teškim uvjetima zbog problema s dvoranom, koji ih muči i ove sezone, početkom drugog dijela natjecanja praktično osigurale ostanak. Nakon toga igračice su polagano počele odlaziti, pa je završnica sezone odrađena s manjkom u rosteru te su se redom upisivali porazi, neki i vrlo uvjerljivi. Ovo ljeto dovedeno je sedam novih igračica, od koje su četiri iz inozemstva.


Konkurentna ekipa


– Napravili smo dobar prijelazni rok, doveli dosta kvalitetnih igračica i očekujemo ove sezone konkurirati za gornje pozicije na ljestvici. Uspjeli smo složiti konkurentnu ekipu – kaže Šime Kraljević, trener koji je Plusice preuzeo u ljeto 2021. kada je klub i osnovan.




– Neće biti lako, ima dobrih ekipa u ligi, ali optimistični smo i vjerujemo da će ovo biti još jedna sezona u kojoj ćemo pokazati napredak kluba u svim segmentima. S obzirom na to da ove godine idemo korak naprijed i igramo na dva fronta, nadamo se kako ćemo, što je više moguće, ostati kompletni do kraja i još više podići razinu kvalitete ekipe. Atmosfera među curama je odlična, bolja nego ikada, što nam daje određenu prednost i pozitivan stav od početka sezone.



Kraljević se osvrnuo i na prve protivnice.


– Znamo kakav je klub Medveščak i što predstavlja u hrvatskoj ženskoj košarci. Mislim da i ove godine imaju vrlo dobru ekipu i moramo biti spremni na veliku borbu. Ono što je najvažnije, moramo ostati fokusirani na svoju igru i dati sve od sebe da na terenu pokažemo sve ono što smo radili u pripremama. Očekujem dobru utakmicu i nadam se da iz nje možemo izići kao pobjednici. Mogu jamčiti da će djevojke dati maksimum u svakoj sekundi – dodao je Kraljević.


Treba vremena


Četvrtu godinu zaredom kapetanica Zadar Plusa bit će Lucija Štrmelj. Dugogodišnja prvotimka ŽKK-a Zadar »umirovila se« 2016. ali se nakon osnutka ZP-a vratila košarci, a treninge usklađuje s privatnim poslovnim obvezama.


– Imamo novu, vrlo zanimljivu i, prema onome što smo do sada mogli vidjeti, kvalitetnu ekipu. Od lani smo ostale Balić, Ljubos, Dražić i ja. Rotacija nam je sada puno bolja i imamo razloga za optimizam – kaže Štrmelj i dodaje:


– Trehub je veliko pojačanje na poziciji centra. Vidi se da je profesionalka na terenu i izvan terena. Također, s Amerikankama smo dobili kvalitetu na bekovima, koja nam je nedostajala.


Plusice sezonu dočekuju s velikim ambicijama.


– Individualna kvaliteta nam je neupitna, a ono što nam u početku može biti problem je to što se kao ekipa slabo poznajemo. Trebat će nam malo vremena za uigravanje. U tome nam mogu pomoći utakmice u WABA ligi.


Štrmelj je cijeli život u sportu, a jedna situacija joj teško pada.
– Ne mogu razumjeti da kao klub koji je drugu godinu zaredom u najjačem rangu nemamo gdje trenirati. Nismo dobili ni Jazine i čini mi se da ćemo tamo samo igrati utakmice. U Ekonomskoj školi nisu dobri uvjeti, a termini su nam u 21 sat navečer. Od ovog tjedna smo u Zemuniku. Tamo je nova, jako lijepa dvorana. Međutim, treba se voziti do Zemunika pa natrag. A mi smo klub iz Zadra…


 


Medveščak s mladim snagama


Na klupi Medveščaka od 2021. je Zadranka Iva Borović Gregov. Prije trenerskog posla bila je dugogodišnja kapetanica Zagrepčanki s kojima je osvojila devet domaćih trofeja.


– Ove godine, osluškujući ostale ekipe, mišljenja sam da smo jedna od najmlađih ekipa lige te uz Zadar jedini koji nemamo strankinju. U odnosu na prošlu godinu izgubili smo dosta igračica. Ove godine težit ćemo sredini tablice – kaže Borović Gregov koja se osvrnula i na dvoboj sa Zadar Plusom


– Trehub je sigurno prvo ime njihove ekipe, a i bile su druge na nedavno odigranom turniru u Požegi. Nastojat ćemo se dobro pripremiti te dati sve od sebe.