Petak, 5. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

28 C°

Boćarska sezona

Rupalj izborio Drugu HBL

Autor: Šime Ćurko

03.07.2024. 10:31
Rupalj izborio Drugu HBL

Foto: BOĆARSKI SAVEZ ZŽ



Boćari Ruplja prvaci su Prve županijske lige i sljedeće igrat će u Drugoj hrvatskoj ligi – Srednja Dalmacija (treći rang natjecanja). Uoči zadnjeg kola na prvom mjestu bile su Vrsi, s dva boda više. No, u posljednjem nastupu u sezoni Vršani su izgubili na gostovanju kod Vira (14:8), dok je Rupalj na svom boćalištu s 19:3 svladao Sv. Martin i bodovno se izjednačio s Vrsima. O prvom mjestu tako je odlučio međusobni omjer, koji je bio na strani Ruplja (9:13, 14:8). U Drugoj HBL osim Ruplja od klubova iz Zadarske županije sljedeće sezone i dalje će igrati Debeljak i Bulin iz Zemunika, te Crvene kuće, koje su ispale iz Prve lige Jug. U dva najjača nacionalna ranga (Superliga, Prva liga) tako neće biti županijskih klubova. Iz Prve ŽBL ispali su Sv. Martin i Ljubač.


Za Rupalj su nastupili: Dušan Gavran, Mate Čulina, Marijan Rogić, Milan Šušić, Ante Vidak, Danijel Gavran, Luka Zdrilić, Tomislav Gavran, Niko Buljat, Željko Štrkalj, Denis Šušić, Nediljko Rogić, Ivano Rogić, Ante Štrkalj. Voditelj: Mate Čulina.


Završile su sve tri skupine Druge županijske lige. U skupini A u konkurenciji sedam klubova u finalu doigravanja za prvaka Poljica su pobijedila Sv. Nikolu. U finalu skupine B (sedam klubova) Brodarica je svladala Podgradinu. Vrlo neizvjesno bilo je finale doigravanja za prvaka skupine C (osam klubova). U prvom dvoboju Poličnik je s 14:8 pobijedio Grgur Ninski. Ipak, u uzvratu je bilo 15:7 za Grgur Ninski, koji će sljedeće sezone igrati u Prvoj ŽBL, baš kao i Poljica Brig te Brodarica.




Tako je završio službeni dio boćarske sezone u Zadarskoj županiji, a u natjecateljskom pogonu su i dalje kadeti, koji ovaj tjedan u Lovranu nastaju na Prvenstvu Hrvatske. Upravo su uspjesi mlađih uzrasta obilježili sezonu. Tako su kadeti okupljeni u momčad Boćarskog saveza Zadarske županije u Hrvatskoj ligi, čija je završnica odigrana u Povljani, osvojili treće mjesto, iza Sv. Jakova i Pazina. Za zadarski Savez nastupili su Filip Boca, Toni Kolčeg, Toni Jordan, Niko Buljat, dok su zbog bolesti izostali Šime Bratović i Mikula Crnjak. Prethodno su Anja Škoda, Matea Rukavina i Šime Bratović nastupili na PH-u mlađih kadeta (U-12) u kategorijama pojedinačno klasično, par klasično i bližanje i izbijanje u krug. Par Rukavina/Bratović osvojio je drugo mjesto.