Utorak, 17. rujna 2024

Weather icon

Vrijeme danas

23 C°

PROMJENA NA KLUPI

Rukometaši Biograda kreću u sezonu u Drugoj ligi Jug: Ivan Buovac na klupi zamijenio Lea Zoricu

Autor: Šime Ćurko

14.09.2024. 09:06
Rukometaši Biograda kreću u sezonu u Drugoj ligi Jug: Ivan Buovac na klupi zamijenio Lea Zoricu

Foto: RK BIOGRAD



Prošlo je pet sezona od kada su rukometaši Biograda ispali iz Prve lige Jug. Od tada su u Drugoj ligi, odnosno trećem rangu, s uvijek istom ambicijom.


– Želimo biti prvaci – kaže Mate Pešić, predsjednik Biograda, koji je tako ponovio poruku koju su iz kluba u javnost slali i prethodnih godina. U sezoni 2022./23. od prvog mjesta Biograd je dijelio poraz u derbiju protiv Splita. Posebno ambiciozno momčad je počela prošlu sezonu, u kojoj su se vratili Šime Markić i Dražen Petrović. No, skroman jesenski učinak udaljio je Biograd iz zone borbe za prvaka, pa su u viši rang promovirane Vodice. Momčad iz Kraljevskog grada završila je treća, s bodom manje od Vodičana.


– Vjerujem da ćemo biti u skupini klubova koji će konkurirati za prvo mjesto. Prema najavama čini se da Opuzen ima kvalitetnu momčad, doveli su dosta igrača. Ne znam što je s BM-om, koji je zadnjih sezona bio u Prvoj ligi.




A kad je riječ o Biogradu najveća promjena dogodila se na klupi, na kojoj je trenera Lea Zoricu (po potrebi i igrača u zapisniku), zamijenio Ivan Buovac. Upravo je Buovac bio Pešićev prethodnik na mjestu najodgovornije osobe u klubu. Dugo godina Buovac je bio jedan od nositelja igre Biograjaca, nastupao je i za Zadar kada je ta momčad bila u Premijer ligi, a s dužnosti predsjednika povukao se u prosincu prošle godine.


– Zorica je bio pet godina trener i došlo je do malog zasićenja. Međutim, Zorica ostaje u klubu, bit će koordinator svih kategorija – nastavlja Pešić, uz napomenu da će se od mlađih uzrasta u Prvoj ligi Jug natjecati kategorije do 11 i 15 godina. Kad je riječ o igračkom kadru Pešić kaže da »nije bilo većih promjena«.


– Petrović je definitivno otišao. Ozlijedio se Markić, tako da ne znamo hoće li biti s nama u prvom dijelu sezone. Ostali su uglavnom tu, računajući i legendarnog Danijela Duvnjaka – podvukao je Pešić.


U 1. kolu Biograd će sutra u 19 sati biti domaćin Trilju.