Srijeda, 17. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

29 C°

Iskorak u karijeri

Riječki reprezentativni pivot potpisao za Kiel: "Duvnjakova procjena bila mi je važna"

Autor: Igor Duvnjak

10.07.2024. 17:30
Riječki reprezentativni pivot potpisao za Kiel:

Foto: Veron Načinović/A. KRIŽANEC

Kiel je veliki klub, institucija u svjetskom rukometu - izjavio je Veron Načinović koji će u Njemačku preseliti iduće godine



RIJEKA Veron Načinović potpisao je trogodišnji ugovor za njemački Kiel, koji počinje od 2025. godine. Dotad 24-godišnji riječki pivot i reprezentativac ostaje u Montpellieru u koji je došao 2021. godine iz Celja.


Sin Alvara Načinovića, osvajača olimpijskog zlata u Atlanti 1996. godine, karijeru je počeo u Zametu, a vrhunac će biti odlazak u Kiel, koji je rekordna 23 puta bio prvak Njemačke. U Kielu je i Domagoj Duvnjak, no pitanje je hoće li dočekati Načinovića.


– Kiel je veliki klub, institucija u svjetskom rukometu. Mnogim mladim rukometašima cilj je jednog dana zaigrati za Kiel pa je tako bilo i meni – rekao je Veron Načinović. – Duvnjak? Njegova procjena bila mi je važna jer sam još uvijek mlad igrač i nemam nikakvog iskustva s Bundesligom. Imao sam puno pitanja za njega i jako sam mu zahvalan na savjetima. Sada se mogu potpuno usredotočiti na pripreme s Hrvatskom za Olimpijske igre.