ponedjeljak, 19. kolovoza 2024

Weather icon

Vrijeme danas

25 C°

Svjetsko rukometno prvenstvo

Gol Babare u važnoj pobjedi mlađih juniorki

Autor: Alen Plahinek

19.08.2024. 15:00
Gol Babare u važnoj pobjedi mlađih juniorki

Foto: IHF



Na drugom kraju svijeta hrvatska mlađejuniorska ženska reprezentacija i dalje »gazi« sve pred sobom na Svjetskom prvenstvu u Kini. Nakon vrlo laganih pobjeda u skupini protiv Nigerije (31:11) i Angole (30:14), stigla je treća utakmica u skupini protiv Crne Gore koja je završila 18:18.


Izabranice Vedrana Krkača više puta u tom su susretu imale »sve« u svojim rukama, čak i četiri pogotka prednosti u drugom poluvremenu, međutim kobno je bilo posljednjih deset minuta kada se Crnogorke vraćaju u igru.


Potpuni priključak ulovile su pet sekundi prije kraja kada zabijaju za izjednačenje te izvlače bod iz vrlo teške situacije. Biograjka Veronika Babara imala je šut nula od dva, a zaradila je i dva isključenja, dokazavši da su trema i važnost utakmice ipak odradili svoje.




Ipak, Hrvatice su na kraju, zbog bolje gol razlike, prošla kao prve u sljedeću fazu, gdje su ih jučer u osam ujutro, prema našem vremenu, čekale reprezentativke Srbije. Za razliku od susreta protiv Crnogorki, jučerašnja priča imala je sretni završetak. S tri razlike, 20:17, Hrvatice su stigle do pobjede.


Bila je to također vrlo teška utakmica, u kojoj su se Hrvatice morale vraćati iz »minusa«. Srpkinje su puno bolje krenule, otišle na tri razlike (6:9), međutim uslijedilo je 4:0 Hravatske za 10:9 na poluvremenu.


Sedam minuta Srpkinje su u finišu prvog dijela bile bez pogotka, no sve su nadoknadile početkom druge dionice kada zabijaju tri puta i odvode rezultat na svoju stranu (11:12). Sve to ponovno Hrvatice nadoknađuju, s novom impresivnom završnicom.


Babara je na terenu provela gotovo 50 minuta te zabila jedan pogodak uz jedno isključenje. Hrvatska sutra još igra protiv Švedske te osvoji li barem bod siguran je putnik među najboljih osam na svijetu.