Subota, 5. listopada 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

izazovi

Četiri županijska rukometna kluba pred novim ispitima

Autor: Alen Plahinek

05.10.2024. 10:27
Četiri županijska rukometna kluba pred novim ispitima

Foto: RK ZADAR 1954/FACEBOOK



Drugi prilično težak izazov je pred rukometašima Zadra 1954 u 1.HRL-Jug. Nakon Umaga i tijesnog 26:27 domaćeg poraza, dolazi Buzet. Momčad sa sjevera Istre u lokalnom derbiju u 1. kolu protiv Rovinja pobijedila je 28:24 te dolazi u Mocire gdje je u zadnjem kolu prošle sezone slavila 25:29. Zadrani po dobrom ne pamte Buzet, jer su u oba prošlogodišnja susreta izgubili, a posebno teško pao im je poraz (27:28), iako su vodili u završnici.


– Ponovno nas očekuje istarski klub koji ima dobru momčad i s kojim imamo loša iskustva iz prošle sezone. Nadam se da će ovog puta drugačije završiti. Vjerujem da ćemo pokazati dobru igru kakvu smo prikazali protiv Umaga, ali da ćemo ovaj put zabiti više zicera. Moramo im pomrsiti planove i ostaviti bodove kod kuće.


U prvom kolu smo malo kiksali, imali neke crne rupe koje su protivnici iskoristili, tako da znamo što ne smijemo ponoviti. Idemo osvojiti bodove i pozivamo sve da nas dođu podržati – rekli su trener Nino Jerak i kapetan Ivan Čirjak zajedničkim snagama za društvene mreže kluba.




U 2. HRL-Jug Zadar 2013 i Biograd ovog vikenda su u gostima. Mladi Zadrani kod druge momčadi Trogira, koji je inače premijerligaš. Riječ je također o mladoj momčadi ojačanoj nekim premijerligaškim igračima. Ipak, Zadrani mogu tražiti svoju priliku, osobito nakon dvije vezane pobjede.


Da Trogirani nisu netko od koga trebaju »drhtati koljena« pokazali su Biograjci koji su ih »isprašili« s 30:22. Momčad iz Kraljevskog grada, koja je na maksimalnom broju bodova ide u Sinj kod Kamičaka koji ima pobjedu i poraz ove sezone.


Rukometašice Zadra igraju kod kuće gdje im dolazi Cetina. Zadranke su s dva poraza u dva susreta krenule u sezonu, dok Triljanke imaju pobjedu i poraz te svakako ulaze u ešalon ekipa protiv kojih Zadar može biti konkurentan. Igračice Maje Mitrović i Žarka Jakšića tako danas od 16:30 love prve bodove.