Subota, 26. listopada 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

veliki derbi

Raštane glavne u općini, uz to preuzele tron lige

Autor: Alen Plahinek

22.10.2024. 21:17
Raštane glavne u općini, uz to preuzele tron lige

Foto: Mate Komina



Općina Sv. Filip i Jakov ima novog »glavnog«. Ne to nije Nova zora iz istoimenog mjesta, nego su to Raštane. Povratnici u županijsku nogometnu elitu od početka sezone pokazuju od čega su »kaljeni«, a sada su u općinskom derbiju koji je ujedno bio i derbi za vrh poretka pokazale da misle izrazito ozbiljno. Minimalnih 1:0 bilo je nakon 90 minuta odličnog nogometa, a junak Raštana bio je Galešić u 80. minuti.


Raštančani su tako ovim slavljem nanijeli Novoj zori prvi poraz sezone, nastavili svoj niz, ali i barem na nekoliko dana preuzeli vrh prvenstvenog poretka.


Prije početka utakmice Bepo Pelicarić i Krešimir Novoselović, kapetani Nove zore i Raštana uručili su dresove oba kluba s brojem osam Anti Šariću, koji je bio igrač i kapetan u obje momčadi.


Neizvjesni poslovi




Korak za vodećim momčadima iz iste općine zadržali su branitelji titule Pakoštanci. Oni su išli na uvijek nezgodno gostovanje u Pridragu kod Hajduka, gubili 1:0 na poluvremenu, međutim kao sjaj u tami pojavio se »as« s klupe Martin Bačkov u drugom dijelu.


Nije počeo Bačkov u prvih 11, no za njegove usluge Marko Moravčić bio je zainteresiran od početka drugog dijela, a ovaj mu je to vratio pogocima u 60. i 84. minuti, dok se u listu strijelaca još upisao i Kurtov za ukupnih 3:1.


Neizvjesno je bilo i u Turnju, gdje je Abeceda sporta s gotovo juniorskom momčadi dočekala Dragovoljac. Na kraju su Murvičani slavili s 1:0 zahvaljujući Suraću u 39. minuti. Poličanci su tako ostali pretposljednji u ligi s tri osvojena boda.


Najneizvjesniju pobjedu imao je Velebit na svojem terenu protiv posljednjeplasiranog Dalmatinca. Momčad iz Crnog, kao i Abeceda sporta, stigla je na susret s dosta juniora u svojem sastavu koji su umalo iznenadili favorizirani Velebit. Anić je doveo domaćine u vodstvo tek u 76. minuti, da bi Surać izjednačio u 84. Sva tri boda Benkovčanima je donio Vuković u 90. minuti.


Kraj crnih serija


Početke boljih dana imale su Škabrnja ‘91, Galovac i Polača. Ove tri momčadi stigle su do prvih bodova nakon minimalno dva vezana poraza. Podjela bodova viđena je tako u Turnju, gdje su 2:2 odigrali Galovac i Škabrnja ‘91, iako su domaćini vodili 1:0 sve do 80. u zadnjih deset nastala je prava nogometna fešta.


Isti rezultat bio je i na Bićinama gdje je Polača ugostila Zlatnu luku. Tamo je 1:1 na semaforu stajalo do 90. minute, kada prvo Bobanović donosi vodstvo domaćinima, ali Labus u petoj minuti nadoknade iz kaznenog udarca donosi spas od većeg kiksa Zlatnoj luci. Sukošancima ovaj remi nije baš najbolje »sjeo« jer je stigao protiv momčad iz donjeg doma liga i to nakon dvije vezane pobjede.


Kolo sutra od 18 sati zaključuju Sabunjar i Bibinje na Sabunikama.