ponedjeljak, 1. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

33 C°

Traju pregovori

PSG nije isplatio plaću Mbappeu. Evo razloga

Autor: Hina

29.05.2024. 16:05
PSG nije isplatio plaću Mbappeu. Evo razloga

Foto: Kylian Mbappe/Foto REUTERS



PARIZ Paris Saint-Germain nije isplatio plaću za mjesec travanj Kylianu Mbappéu, koji odlazi na kraju sezone, s kojim su razgovori još uvijek u tijeku, tvrdi agencija AFP.


Ova neisplata plaće za mjesec travanj povezana je sa sporazumom koji je prošlog ljeta postignut između Kyliana Mbappéa i kluba, a na kraju kojeg se igrač obvezao odreći dijela svojih bonusa, objasnio je izvor blizak temi. za AFP, navodeći da su rasprave “smirene” kako bi se pronašao “pozitivan ishod”.


Prema drugom izvoru bliskom pregovorima s kojim je razgovarao AFP, osim uskraćivanja plaće, tu je i neisplata bonusa, ukupno oko 80 milijuna eura. Obje strane priznale su početkom godine da se Mbappé, koji je još uvijek ugovorno vezan za PSG do 30. lipnja, odrekao dijela svojih bonusa u sporazumu sklopljenom s klubom prošlog ljeta nakon što je mjesec dana bio izvan momčadi.




Brojka za te bonuse iznosi oko 60 do 70 milijuna eura, prema izvoru bliskom klubu, financijski pokriva klub od odlaska francuske zvijezde, na kraju njegovog ugovora u lipnju, kada postaje slobodan igrač, bez transferne naknade. Mbappéa jako očekuju u Real Madridu.


Potpisivanjem ugovora 2022., Mbappé je osigurao plaću od 72 milijuna eura bruto godišnje, bonus za potpisivanje od 150 milijuna eura, koji se može platiti u tri rate, i bonus za lojalnost u rastućem iznosu, 70 milijuna eura bruto prve godine, 80 milijuna drugu i 90 milijuna ako se iskoristi opcija za treću sezonu, navodi Le Parisien.