Subota, 28. rujna 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

OI u Parizu

Prva tenisačica svijeta i finalist US Opena potvrdili nastup na OI u Parizu

Autor: Hina

15.06.2024. 10:10
Prva tenisačica svijeta i finalist US Opena potvrdili nastup na OI u Parizu

Foto: Naomi Osaka/Foto REUTERS

Za 26-godišnju četverostruku osvajačicu Grand Slam naslova to će biti drugi nastup na olimpijskom turniru, a debitirala je prije tri godine u Tokiju



TOKIO Japanski teniski savez je u petak potvrdio da će nekadašnja prva igračica svijeta Naomi Osaka i finalist US Opena 2014. Kei Nishikori zaigrati na Olimpijskim igrama u Parizu, na kojima će se teniski mečevi igrati na zemljanim terenima u Roland Garrosu.


Za 26-godišnju četverostruku osvajačicu Grand Slam naslova to će biti drugi nastup na olimpijskom turniru, a debitirala je prije tri godine u Tokiju, gdje je bila i nositeljica olimpijskog plamena.


Za 34-godišnjeg Nishikorija ovo bi trebao biti peti uzastopni nastup na OI, na kojima je najveći uspjeh ostvario osvajanjem brončane medalje 2016. u Rio de Janieru, gdje je u meču za odličje pobijedio Rafaela Nadala.




Oboje će nastupiti sa zaštićenim renkingom, jer je Osaka izbivala s terena zbog trudnoće pa je u ovom trenutku na 125. mjestu pojedinačne WTA ljestvice, a Nishikori je zbog mnogobrojnih ozljeda trenutačno 286. na pojedinačnoj ATP ljestvici.