Petak, 26. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

32 C°

Priopćenje

Predstečajna nagodba nije rješiva preko noći

Autor: Andrija Dešpoja

25.07.2024. 10:52
Predstečajna nagodba nije rješiva preko noći

Foto: ANDREJ JANčIJEV/KK ZADAR/ABA LIGA



Iz Košarkaškog kluba Zadar je jutros stigla reakcija na priopćenje Udruge Grad košarke u kojem je informirana javnost da je ostavku na mjesto člana Nadzornog odbora kluba podnio Dario Kljajić, kao što je i izraženo nezadovoljstvo događanjima na nedavno održanim sjednicama Nadzornog odbora. Priopćenje kluba s Višnjika prenosimo dolje u cijelosti.




Nakon posljednjih događanja oko Kluba, KK Zadar se ovim putem u cilju informiranja zainteresirane javnosti očituje kako slijedi.


Ponajprije, držimo bitnim istaknuti da je jedan od primarnih ciljeva Kluba poslovna i financijska konsolidacija, odnosno osnaženje i revitalizacija Kluba kao temelja za napredak kako na “parketu” tako i u organizacijskom te poslovnom smislu. Dakle, odgovorno poslovanje u punom smislu te riječi.


Među odlučujućim zadacima u okviru konsolidacije poslovanja je svakako i ispunjavanje obveza iz predstečajne nagodbe. Riječ je o problemu koji nije rješiv “preko noći” jer da jest onda bi zasigurno već ranije bio riješen. Uprava trenutno radi na iznalaženju održivog modaliteta podmirenja obveza iz predstečajne nagodbe imajući u vidu sve klupske i vanklupske čimbenike koji se posredno ili neposredno reflektiraju na isto.




Sve obveze prema igračima, trenerima i radnoj zajednici su uredno ispunjene.


U početku trenutne poslovne godine, odnosno ususret početku predstojeće natjecateljske sezone fokus Kluba, kao i zainteresirane javnosti, je u bitnom bio usmjeren i na formiranje održivog proračuna seniorske momčadi kako bi se stručnom stožeru na čelu s trenerom g. Jusupom koji uživa podršku Kluba i upravljačkoj strukturi omogućilo kreiranje pobjedničkog rostera za predstojeću natjecateljsku sezonu. S tim u vezi, NO je usvojio od strane Uprave prezentirani, obrazloženi i predloženi financijski plan koji je izrađen na temelju prethodne poslovne i financijske analize u korelaciji s očekivanom projekcijom prihoda i rashoda.




Nastavno na navedeno, interes i resursi Kluba su u bitnom usmjereni i na niz radnji u cilju unaprjeđenja i osnaženja omladinskog pogona koji je oduvijek bio temelj Kluba.


U ovom trenutku želimo osnažiti što bolji Zadar, zajedno sa svim ljubiteljima i navijačima Kluba da imamo što bolji početak nove sezone kako na parketu, tako i u samoj organizaciji KK Zadra.