Petak, 5. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

23 C°

Novo pojačanje

Predsjednik "Plusica": 'Cilj je doigravanje za prvaka'

Autor: Šime Ćurko

03.07.2024. 11:29
Predsjednik

Foto: Andrej Jančijev/ŽKK Zadar Plus



Katarina Trehub (1997., 192 cm) nova je igračica Zadar Plusa. Ova rođena Vinkovčanka iza sebe ima bogatu karijeru, pa je tako osim u Hrvatskoj, igrala u Češkoj, Italiji i Portugalu.


U prvom dijelu prošle sezone bila je članica riječkog FSV-a (u 11 nastupa u prosjeku je po utakmici zabijala 18.4 poena uz 10.5 skokova te 1.9 asistenciju), iz kojeg je kao najbolja igračica na polusezoni otišla je u prvu talijansku ligu, gdje je bila članica Brescije. U sezoni 2018./19. kao igračica Pula bila je najkorisnija igračica prvenstva (MVP) i najbolja skakačica najjačeg domaćeg ligaškog ranga. U sezoni 2022./23. igrala je i na parketima EuroCupa u dresu portugalske Benfice. Nastupala je za kadetsku, juniorsku i U-20 reprezentaciju Hrvatske.


Sve su to podaci koji potvrđuju da su Plusice dobile veliko pojačanje u drugoj uzastopnoj sezoni u Premijer ženskoj ligi. Od novih igračica ekipu Šime Kraljevića prethodno su pojačale Katarina Plazibat, potom Amerikanke Tavy Diggs i Ashley Austin, Makedonka Iva Dojčinova, a za sada posljednje pojačanje je Sara Herceg, dosadašnja članica Zrinjskog 2010 iz Mostara. Od lanjskih prvotimki ostanak su potvrdile kapetanica Lucija Štrmelj, potom Davorka Balić, Jelena Ljubos, Magdalena Dražić, Laura Bajić, Marina Polovina, Lara Colić, Lea Lerga. U seniorski sastav iz omladinskog pogona ući će Mihaela Dražić, Angela Trampus i Emili Starac. Jedina dvojba za sada je hoće li ostati Iva Bošnjak, prošle sezone najbolja igračica, i dalje ostati u bijelo – plavom dresu.




U odnosu na lani u Zadar Plusu su ekipu posložili znatno ranije, što znači da su ambicije očekivano iznad desetog mjesta, na kojem je ekipa završila u debitantskom nastupu u najjačem domaćem ligaškom rangu.


– Naš je cilj sljedeće sezone biti među prve četiri ekipe koje će razigravati za prvaka Hrvatske – poručio je Mladen Dražić, predsjednik kluba.


Podizanje letvice opravdanim smatra i trener Kraljević, uz napomenu kako je »parket jedno mjerilo vrijednosti ekipe«.


– Ne bih ulazio u prognoze oko plasmana na kraju sezone, ali po imenima imat ćemo vrlo kvalitetnu ekipu. Posebno u unutrašnjoj igri. Trehub je jedna od najboljih igračica lige na centarskoj poziciji. Međutim, jedno je papir, a drugo su rezultati. Zato smo svjesni da ćemo kvalitetu potvrditi jedino pravim radom na treninzima i zalaganjem svih igračica. Lani je bilo dosta problema, nismo imali uvjete za prave treninge zbog nedostatak termina u dvorani i to se osjetilo na rezultatu, posebno u drugom dijelu sezone – istaknuo je Kraljević, koji je početak priprema najavio za petak 16. kolovoza za zadarske, odnosno tri dana kasnije za sve ostale igračice.