Utorak, 14. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Melada "preplivala" Bazen

Poznat prvi polufinalist Zadarske ljetne lige

Autor: Paulo Sarić

08.08.2023. 13:13
Poznat prvi polufinalist Zadarske ljetne lige

Foto: Mate Komina



Vremenske neprilike koje su za vikend pogodile šire zadarsko područje nisu »preskočile« ni Zadarsku ljetnu ligu pa su prvi četvrtfinalni okršaji koji su originalno bili na rasporedu u petak odgođeni za jučer navečer, a bez poteškoća nije prošao ni drugi četvrtfinalni dan koji se trebao odigrati u nedjelju.


Nebo se prekjučer ipak donekle smilovalo te je na koncu završena jedna i pol utakmica, točnije čitav okršaj Konobe Rafaelo Melada i Bazena te prvo poluvrijeme susreta Smiljevca i Bibinja koji je prekinut pri rezultatu 40:22 za zadarsku momčad.


Prvi polufinalisti petog izdanja zadarske košarkaške fešte pod otvorenim nebom su košarkaši Melade koji su u dramatičnoj završnici nakon velikog preokreta svladali Bazen sa 70:66.




Imali su »Bazenaši« početkom treće četvrtine i visokih 12 poena prednosti (28:40), no igrači Davida Matuline se nisu predavali te su brzo prišli na dva posjeda zaostatka, da bi se prijelomni trenutak susreta dogodio pretkraj treće četvrtine kada je ponajbolji igrač Bazena Marko Marinović ozlijedio desno koljeno prilikom doskoka, nakon čega su kola momaka u narančastim dresovima krenula nizbrdo.



Veliki nalet Konobe Rafaelo zaustavio se na seriji 12:0 kojom su košarkaši Melade došli do minimalne prednosti (49:48) pred početak četvrte četvrtine.


Premda oslabljeni pod obručima »Bazenaši« se nisu predavali te su brzo »zaustavili krvarenje« pa smo do samoga kraja gledali izjednačenu utakmicu u kojoj su o pitanju pobjednika odlučivale nijanse, a one su na koncu otišle na stranu Konobe Rafaelo koja je u završnici pokazala više mirnoće i kao prvi polufinalist izborila plasman u samu završnicu.


Valja istaknuti i da su košarkaši Bazena u nekoliko navrata opravdano bili nezadovoljni sudačkim odlukama u posljednjih nekoliko minuta, no na koncu su stisnuli ruku pobjednicima iz Melade koji su po drugo ljeto zaredom izborili plasman među četiri najbolje momčadi.


Luka Sunara je s 19 poena i pet skokova bio prvo ime u pobjedničkim redovima, a pratio ga je Tin Bušić s 14 koševa i osam uhvaćenih lopti, dok je Marino Jurjević s 14 poena i pet skokova predvodio Bazen.