Petak, 27. rujna 2024

Weather icon

Vrijeme danas

27 C°

Treća i Četvrta malonogometna liga

»Petica« Azina Posedarju, Vrana potopila studente

Autor: Alen Plahinek

27.09.2024. 10:02
»Petica« Azina Posedarju, Vrana potopila studente

Foto: Futsal liga Zadar



Prvo kolo odmah je donijelo i međusobni susret novopečenih trećeligaša, Azine i Posedarja. Posedarcima je pripala titula u Četvrtoj ligi, no iako su tada dobili borbu, nisu dobili »rat«. Nova borba pripala je momcima iz Ninskih stanova. Još jedan novopečeni trećeligaš, Sv. Martin iz Pridrage, uspješno je krenuo u sezonu, pobjedom 4:2 protiv Recreativa. Zanimljivo je kako je ždrijeb kuglica u prvom kolu odmah spojio i dva kluba iz relegacijskih kvalifikacija iz prošle sezone – Osam Mladi, koji su kroz dodatne susrete ispali iz Druge lige te Deportivo la Murvicu, koji su uspjeli »preživjeti« kvalifikacije i ostati u Trećoj ligi. Njihov susret završio je 2:2. Prvo ime prvog kola bio je »as« iz Slivnice Šušić, koji je hat-trickom »potopio« Zemunik. Odličan susret odigrali su Privlaka 2017 i Pag, a završilo je 3:3. Privlačani su imali 2:0 na poluvremenu, no u posljednjih gotovo deset minuta ušli su s akumuliranim prekršajima. Prvo je to kaznio Šćrbec, za 2:2, a onda i Borgelott u 37. minuti za 3:3. Albatros je ponajviše zahvaljujući dvama pogocima Prskala pobijedio Kolan, dok je jedna momčad bez primljenog pogotka u prvih 40 minuta »loptanja« ostala Kukljica. Ona je s 3:0 nadigrala Briševo.




Treća liga, 1. kolo: Azine-Posedarje 5:1 (Klanac (ag.), Peša 2, Prorković, Peleško/ Rončević), Albatros-Kolan 3:1 (Prskalo 2, Gulan/ Cemeljić), Sv. Martin Pridraga-Recreativo 4:2 (F. Zubčić 2, D. Zubčić 2/ M. Pedišić 2), Privlaka 2017-Pag 3:3 (M. Begoja 2, Zanki/ Pilić, Šćrbec, Borgelott), Kukljica-Briševo 3:0 (Ortulan, Filipović, Boško), Osam mladi-Deportivo la Murvica 2:2 (Prtenjača, Paleka/ Škara, Anić), Slivnica-Zemunik 5:1 (Šušić 3, Lerga,Kalac/ Paleka).


Puno novosti stiglo je u posljednji malonogometni rang. Čak sedam novih momčadi stiglo je u ovu ligu, a većina ih je premijerni nastup završila porazom. Od novaka u ligu slavili su Yuma, protiv Voštarnice 2:1, na pogon Matea Pavlovića, zatim Nevera koja je također s 2:1 slavila protiv vrlo mlade momčadi Dasiadda te Mornar iz Novalje, koji je stigao kao gost iz druge županije u ovu ligu, s obzirom na to da u svojoj nemaju ovakvo natjecanje. Novaljani su s 4:1 bili bolji od Futsal Študije. Momčad Interblocka i Universitasa (Sveučilišta u Zadru) nikako po lijepom neće se sjećati ligaške uvertire. Interblock je od Kadulje iz Slivnice poražen s 8:0, dok su studenti stradali 7:0 od Bakari Vrane. Slično »teško« prošala je i Gorica koja je »popila« pet golova od Ostatka svijeta. Adriatico, koji je također početnik u ovom natjecanju, je s 3:1 poražen od Sv. Juštine iz Pakoštana. Jasenice, koje su u ovaj rang stigle ispadanjem iz Treće lige, s 3:0 su otvorile sezonu protiv Aenone.


Četvrta liga, 1. kolo: Jasenice-Aenona Nin 3:0 (Karamarko, I. Šarlija, J. Šarlija), Sv. Juština-Adriatico 3:1 (Barešić, Adžić, Vujasin/ Vrsaljko), Bakari Vrana-Universitas 7:0 (Desnica, J. Čirjak 2, Krklješ, R. Čirjak, Knez, B. Čirjak), Kadulja Slivnica-Interblock 8:0 (T. Jović, G. Lerga 2, F. Lerga 2, D. Jović, G. Lerga, N. Lerga, Predovan), Voštarnica-Yuma 1:2 (Veršić/ Pavlović 2), Ostatak svijeta-Gorica 5:0 (Gegaj, Ormanović, Paluca, Brkić, Zimaj), Futsal Študija-Mornar Novalja 1:4 (Rados/ Guščić 2, Šulić 2), Dasiaddo-Nevera 1:2 (Alić/ Marko Colić, Manuel Colić).