Petak, 30. kolovoza 2024

Weather icon

Vrijeme danas

34 C°

SJAJAN REZULTAT

Zadranin Leo Žuža osvojio zlatnu medalju!

Autor: Portal ZL

27.08.2024. 12:23
Zadranin Leo Žuža osvojio zlatnu medalju!

Foto: FACEBOOK



Checkmat Zadar Jiu-Jitsu klub objavio je na svojim društvenim mrežama rezultate naših natjecatelja na Europskom No-Gi prvenstvu. Njihovu objavu prenosimo u cijelosti.


– Hrvatska Jiu-Jitsu reprezentacija ovog je petka 23.8.2024. nastupila kao domaćin na Europskom No-Gi prvenstvu u Zadru u dvorani “Krešimira Ćosića “. Sportaši su se natjecali u dobnim uzrastima U16, U18, U21 i u seniorskoj konkurenciji te ostvarili 3. mjesto u ukupnom poretku sa 23 osvojene medalje, od kojih su 6 zlatnih. Od seniora značajnije rezultate su ostvarili Luka Škorić (2. mjesto), Lovre Jurin, Max Arnold, Stjepan Neubauer, Vid Vrdoljak (3. mjesto).


U ženskoj seniorskoj konkurenciji značajne rezultate ostvarile su Josipa Alavanja i Strlla Jačimović osvojivši brončane medalje. Fantastičan nastup imali su i mlaðe dobne skupine osvojivši 16 medalja učinivši ovaj nastup reprezentacije povijesnim uspjehom. Drugi dan natjecanja, u subotu 24.8.2024., reprezentacija je nastupila na svjetskom kupu u kimonu. Uzrasti su bili od U14 pa do seniorske konkurencije. Hrvatska je sa osvojenih 18 medalja, od kojih su 4 bile zlatne, postigla 5. mjesto u ukupnom poretku. Od značajnijih rezultata u seniorskoj konkurenciji Aša Nadarević je u kategoriji -94kg osvojio zlatnu medalju dok je Josipa Alavanja bila brončana u konkurenciji -52kg.




Od domaćih boraca iz Zadra, osim Josipe fantastičan je bilo i Leo Žuža koji je u kategoriji U21 +94kg osvojio zlatnu medalju. Hrvatska reprezentacija se u dva dana jiu-jitsu turnira (Gi i NoGi) predstavila kao ozbiljna nacija i pokazala kako može parirati rame uz rame sa borcima svjetske klase. Stekli smo važno iskustvo za nastavak uspješnog rada i razvijanja sporta, od ljudi koji su bili uključeni u samu organizaciju, nas trenera i naravno samih sportaša. Budućnost hrvatske reprezentacije izgleda vrlo dobro te se ,uz nastavak kvalitetnog rada, u budućnosti mogu očekivati još bolji rezultati.