Četvrtak, 5. rujna 2024

Weather icon

Vrijeme danas

22 C°

KICKOBOXING

VELIKI USPJEH Iz Mađarske u Benkovac stiglo jedno srebro i tri bronce

Autor: Portal ZL

03.09.2024. 16:04
VELIKI USPJEH Iz Mađarske u Benkovac stiglo jedno srebro i tri bronce


Prošlog je tjedna, od  25. do 31. kolovoza u BOK Areni u Budimpešti, a  u organizaciji svjetske WAKO kickboxing federacije, održano Svjetsko kickboxing prvenstvo za kadete i juniore na kojemu je nastupilo više od 3 000 natjecatelja iz 65 država sa svih kontinenata. Na natjecanju je nastupila i Hrvatska kickboxing reprezentacija u sklopu koje je nastupilo i dvoje članova Kickboxing kluba ˝Velebit˝ iz Benkovca u disciplini Light contact, koji su sjajnim i beskompromisnim borbama ostvarili hvalevrijedne rezultate.


Tako je starija kadetkinja Lucija Tokić u kategoriji -65 kg, osvojila 3.mjesto, odnosno brončanu medalju. Višestruka državna prvakinja, u svojoj je kategoriji imala ukupno 15 borkinja, te je u borbama dominantno savladala predstavnice Grčke i Poljske, čime je osvojila brončano odličje. Na žalost u nastavku prvenstva tijesno je izgubila sa samo jednim bodom razlike u borbi za finale sa predstavnicom Njemačke. Stariji kadet Oskar Brzoja je u kategoriji -52 kg,  također osvojio broncu. I on je također višestruki državni prvak, te mu je na ovom Svjetskom prvenstvu u kategoriji bilo čak 25 boraca, dok je bespoštednim borbama dan za danom svladao predstavnike Čilea, Rumunjske i Bugarske, čime je zauzeo treće mjesto.


U borbi za finale sa starijim i iskusnijim predstavnikom Irske je nažalost izgubio bodovnom razlikom iako je borba bila ravnopravna do same završnice.  Na prvenstvu su nastupili i predstavnici Kickboxing kluba ˝Palestra˝ Benkovac, Marko Kutija, stariji kadet u disciplini point fight u kategoriji – 69 kg i Marijan Bagavac, junior u disciplini kick light u kategoriji – 94 kg. Marko Kutija je nasuprot sebe imao 14 boraca, te je nadvisio predstavnike Grčke, Poljske i Amerike, dok je u finalnoj borbi izgubio od predstavnika Njemačke, osvojivši tako drugo mjesto, odnosno srebrnu medalju. U kategoriji Marijana Bagavca bilo je 9 boraca savladao je predstavnika Južnoafričke Republike, te je izgubio u polufinalnoj borbi od Talijana, koja bi ga, u slučaju pobjede dovela do borbe za zlatno odličje, te se tako morao zadovoljiti s brončanom medaljom. Ove mlade sportaše su nakon povratka u Benkovac ovacijama i čestitkama dočekali članovi njihovih obitelji i prijatelji, ponosni na osvojene svjetske medalje nakon čega je upriličeno sveopće slavlje.





Mihovil Mijo Brkić