Petak, 27. rujna 2024

Weather icon

Vrijeme danas

23 C°

PRIOPĆENJE

TKD PLOVANIJA: 'Velika nam je čast što je prepoznat kvalitetan rad kluba'

Autor: Portal ZL

25.09.2024. 09:14
TKD PLOVANIJA: 'Velika nam je čast što je prepoznat kvalitetan rad kluba'

Foto: TK PLOVANIJA



U rujnu svake godine obilježava se Hrvatski olimpijski dan u čast osnivanja Hrvatskog olimpijskog odbora 1991. godine. Ovaj dan promiče olimpijske vrijednosti poput prijateljstva, poštovanja i izvrsnosti, te potiče sve generacije na bavljenje sportom i tjelesnom aktivnošću. Cilj ovakvih obilježavanja je potaknuti što veći broj ljudi na aktivan život i promicati duh zajedništva. I u TKD Plovanija obilježava se ovaj dan.


– Velika nam je čast zbog toga što je sportska zajednica Zadarske županije prepoznala kvalitetan rad kluba TKD PLOVANIJA te sufinancirala promicanje našeg sporta kao jednog od ljepših olimpijskih sportova. Osim obilježavanja ovog dana u TKD PLOVANIJA i dalje nastavlja sa provedbom svog projekta “sport dostupan svima” , te od listopada otvaramo mogućnost treniranja taekwondo-a i u još jednoj dvorani – novoizgrađenoj dvorani Zemunik Donji. Od velike je važnosti sport približiti što večem broju populacije bez obzira na dob, spol ili fizičku sposobnost. Cilj ovakvog projekta je učiniti sport dostupnim i uključivim kako bi svi imali priliku sudjelovati, razvijati se kroz tjelesnu aktivnost i uživati u njezinim prednostima, kao što su bolje zdravlje, socijalna interakcija i osobni razvoj.


U skorijoj budućnosti planirano je otvaranje našeg sporta na još lokacija kako bi se naš projekt i dalje razvijao.
Ako ste se pitali zašto baš taekwondo i što vam on nudi? To je sport koji se često smatra bazičnim jer pruža temeljne fizičke i mentalne vještine koje su korisne za cjelokupni razvoj pojedinca. Kao borilačka vještina taekwondo razvija snagu, fleksibilnost, koordinaciju i izdržljivost, ali istodobno naglašava disciplinu, samokontrolu i poštovanje. Za djecu i mlade, taekwondo može biti odličan uvod u sport jer ih uči osnovama tjelesne aktivnosti, usvajanju zdravih navika i postavljanju ciljeva. Također pomaže u razvoju ravnoteže i motoričkih sposobnosti, što može biti od velike koristi kasnije u životu.




Za sada treninge održavamo na tri lokacije : OŠ Bartula Kašića, OŠ Zadarski Otoci i Zemunik Donji. U naš klub mogu se prijaviti, doći isprobati i kasnije nastaviti djeca s navršenih 3,5 godine pa nadalje. Upisi su još uvijek otvoreni, a za sve dodatne informacije stojimo na raspolaganju”, stoji u priopćenju TKD Plovanije.