Nedjelja, 6. listopada 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

ČIGRA OPEN

TKD Plovanija na međunarodnom natjecanju osvojila devet odličja

Autor: Portal ZL

05.10.2024. 20:30
TKD Plovanija na međunarodnom natjecanju osvojila devet odličja

Foto: TKD PLOVANIJA



Članovi Taekwondo kluba Plovanija danas su nastupili na natjecanju u Zagrebu, Čigra Open i Čigra Limač kup. Na natjecanju je sudjelovalo 724 natjecatelja iz 48 klubova i 4 zemlje. Klub predstavljalo je devet natjecatelja: Josip Marić, Anđela Čačić, Viktoria Čačić, Luana Lleshi, Manuela Paić, Leona Lleshi, Maks Baraba, Nika Zelić i Amber Lukić. Najmlađi članovi predstavljali su klub u konkurenciji kick, stekli su vrhunsko natjecateljsko iskustvo, a većina je osvojila visoke plasmane te će se u Zadar vratiti s medaljama oko vrata. Anđela Čačić osvojila je treće mjesto (broncu), Manuela Paić u konkurenciji kick osvojila je drugo mjesto (srebro), dok je Luana Lleshi svojim odličnim nastupom zasjela na sami vrh te osvojila prvo mjesto (zlato).


Klub su u borbama predstavljali u više uzrasnih kategorija, što je od velike važnosti za razvoj i uspjeh najmlađih članova. U konkurenciji mlađih kadetkinja do 33 kg, Manuela Paić u polufinalu je izgubila sitnom bodovnom razlikom 2:1 u rundama i osvojila broncu, što je veliki uspjeh s obzirom na to da je ovo bilo njezino drugo natjecanje u konkurenciji borbi i da je bilo prisutno malo treme. U mlađim kadetima -52 kg u A konkurenciji, Maks Baraba sa dvije uvjerljive pobjede osvojio je prvo mjesto (zlato), dok je Leona Lleshi u A konkurenciji mlađih kadetkinja -40 kg sa dvije pobjede izborila finale, a u finalu je za par bodova izgubila, osvojivši drugo mjesto (srebro) s vrhunskim nastupom.


Foto: TKD Plovanija


Luana Lleshi u konkurenciji djevojčica -21 kg prvu borbu dobila je na prekid, a drugu borbu u finalu također je bila uvjerljivo bolja te je odnijela pobjedu i zasjela na tron svoje kategorije s osvojenim zlatom. Nika Zelić u A konkurenciji mlađih kadetkinja -52 kg svoj drugi nastup u borbama okrunila je brončanom medaljom, pokazavši potencijal za daljnja natjecanja. Amber Lukić u konkurenciji kadetkinja -52 kg s jednom pobjedom dospjela je do finala gdje je osvojila drugo mjesto (srebro).




Kvalitetu rada kluba još jednom su potvrdili članovi koji su se u svim uzrastima visoko plasirali. Taekwondo klub Plovanija punim tempom nastavlja dalje jer je iduće natjecanje već sljedeći vikend.