Subota, 12. listopada 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

“Sport dostupan svima”

TK Plovanija krenuo s treninzima u Zemuniku Donjem

Autor: Portal ZL

11.10.2024. 16:50
TK Plovanija krenuo s treninzima u Zemuniku Donjem

Foto: TK PLOVANIJA



Kroz klupski program “Sport dostupan svima” Taekwondo klub Plovanija počeo je otvarati vrata svoga kluba u manjim sredinama kako bi što više djece i mladih imalo priliku okušati se u ovoj borilačkoj vještini. Za taekwondo smatraju da je izuzetno bitan u današnjem vremenu gdje je sve veći rizik od vršnjačkog nasilja, iz razloga što će djeca osim odličnog fizičkog razvoja, motoričkih sposobnosti formirati i određene obrasce ponašanja poput poštovanja, sposobnosti samokontrole, samopoštovanja što direktno utječe i na sposobnost samozaštite.


Tako su u listopadu krenuli s treninzima u novootvorenoj sportskoj dvorani Zemunik Donji, gdje trenutno ta grupa broji 40 članova, ali upisi u klub traju kroz cijelu godinu tako da će taj broj vjerujemo iz mjeseca u mjesec samo rasti. Nova grupa je tako pridonijela da trenutno u klubu imaju 150 aktivnih vježbača na tri lokacije i četiri grupe.


– I više smo nego zadovoljni odazivom za novu lokaciju. Često nas pitaju kako to sve uspijevamo? Trenutno u klubu imamo četiri školovana trenera taekwondoa, dva asistenta koji su nosioci crnih pojaseva već dugi niz godina i dva licencirana ispitivača Hrvatskog Taekwondo Saveza. Kad radite s takvim timom ljudi, koji ovaj sport žive i koji su u njemu već 20-25 godina, koji su prošli more natjecanja, te osvajali državne, europske medalje, onda vođenje ovakvog kluba i njegov razvitak je vrlo lak i jednostavan. Naš moto je da stvoriti dobrog borca može samo onaj tko je borac bio. I zato ukoliko želite da vaše dijete trenira s najboljima, slobodno nas kontaktirajte jer upise vršimo kroz cijelu godinu, poručili su iz kluba.