Subota, 6. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

22 C°

FUTSAL

Tehnička škola prvak Hrvatske u futsalu, Šime Mrkić najbolji igrač

Autor: Šime Ćurko

15.05.2024. 16:58
Tehnička škola prvak Hrvatske u futsalu, Šime Mrkić najbolji igrač

Foto: TEHNIČKA ŠKOLA



Učenici Tehničke škole iz Zadra prvaci su Hrvatske u futsalu, a Šime Mrkić najbolji je igrač turnira. Na državnoj završnici u Poreču, na kojoj su nastupile 24 srednje škole, Zadrani su u današnjem finalu na šesterce svladali Turističko ugostiteljsku školu iz Splita. Zanimljivo je da su u sve tri eliminacijske utakmice igrači okupljeni u ŠSD Tehničar slavili na kaznene udarce. U četvrtfinalu su svladali Srednju školu Tin Ujević iz Vrgorca s 4:3 (1:1), a u polufinalu X. gimnaziju Ivan Supek iz Zagreba s 9:8 (4:4).


Prethodno su Zadrani kao pobjednici jedne od osam kvalifikacijskih skupina prošli u četvrtfinale. Svladali su lanjske pobjednike, Gimnaziju Antuna Augustinčića iz Zaboka (4:2) te Srednju školu Otočac (7:5). – Ovo je prvi put da je naša škola prvak Hrvatske u futsalu. Čestitke našim učenicima koji su zasluženo osvojili prvo mjesto. Iako smo triput slavili na šesterce, u svim utakmicama smo bili bolji od suparnika – kaže Tonći Matas, voditelj Tehničke škole, koji je prokomentirao pet utakmica odigranih u Poreču.


– Skupinu smo prošli s dvije pobjede, ali i iz rezultata se vidi da su to bili zahtjevni dvoboji. Četvrtfinale protiv Vrgorca je bila vjerojatno najljepša utakmica cijelog turnira. Bilo je tako teško izboriti polufinale i svi naših igrači u tom dvoboju su bili sjajni. U sva tri raspucavanja šesteraca branio je Luka Jurjević, formalno drugi vratar, i odradio je odličan posao. On nas je povukao u tim trenutcima, ali prvo mjesto je prije svega momčadski uspjeh – zaključio je Matas. Druga je to ovogodišnja titula srednjoškolskog prvaka Hrvatske koja stiže u Zadar, budući da su prošli tjedan košarkaši iz Gimnazije Vladimira Nazora također osvojili prvo mjesto.




Za Tehničku školu nastupili su: Lovre Baraba, Roko Ivčević, Šime Mrkić, Zvonimir Pleslić, Domagoj Zubčić, Bruno Škoda, Luka Jurjević, Josip Perinić, Luka Matak, Leon Golem. Voditelj: Tonći Matas. U Poreču su u natjecanju srednjoškolski u futsalu nastupile učenice Gimnazije Vladimira Nazora, koje su zaustavljene u natjecanju u skupini G. Poraz (3:0) od Ekonomske i trgovačke škole Čakovec koštao ih je plasmana u četvrtfinale. U drugom dvoboju skupine s 3:0 bile su bolje od Srednje strukovne škole Bana Josipa Jelačića iz Sinja.


Šime Mrkić, Foto: Tehnička škola