Subota, 6. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Roland Garros

Swiatek odgovorila na usporedbe s Nadalom, poražena Talijanka poručila: "Ovo su bili moji najljepši dani"

Autor: Hina

08.06.2024. 19:00
Swiatek odgovorila na usporedbe s Nadalom, poražena Talijanka poručila:

Foto: Jasmine Paolini/Foto REUTERS

Poljakinja osvojila treći naslov uzastopnce. To su prije nje uspjele Monika Seleš i Justine Henin



PARIZ  “Svaku godinu iznova jedva čekam početak Roland Garrosa”, rekla je nakon uvjerljive pobjede u finalu poljska tenisačica Iga Šwiatek koja je time po četvrti put u karijeri osvojili pariški Grand Slam turnir.


U subotnjem finalu Šwiatek je svladala talijansku tenisačicu Jasmine Paolini 6-2, 6-1 te je po treći put u nizu osvojila Roland Garros. Posljednje su takvo što na pariškoj zemlji uradile Monika Seleš i Justine Henin.


Iga Swiatek/Foto REUTERS


„Četrnaest naslova kao Rafael Nadal? Na početku sam svoga puta, ali ne znam kako me bilo tko može uspoređivati s Nadalom. On je apsolutna legenda našeg sporta“, govorila je Šwiatek nakon nove pobjede u Parizu.




Talijanka Jasmine Paolini nije mogla ništa protiv prve tenisačice na svijetu, ali je unatoč tome ostvarila najveći uspjeh u karijeri. Uz to Talijanka još nije okončala posao u Parizu. U nedjelju će sa svojom partnericom, sunarodnjakinjom Sarom Errani, igrati finale ženskih parova.


„Ovo su bili moji najljepši dani u sportskoj karijeri. I još nisu gotovi jer u nedjelju igram novo finale. Šwiatek? Mogu samo čestitati, meč protiv nje na ovom terenu gotovo je sigurno najveći izazov koji postoji u ženskom tenisu“, kazala je Paolini.