ponedjeljak, 1. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

32 C°

POVRATAK

Simone Biles osvojila rekordni deveti naslov prvakinje SAD, ali još nije osigurala OI u Parizu

Autor: Hina

03.06.2024. 11:28
Simone Biles osvojila rekordni deveti naslov prvakinje SAD, ali još nije osigurala OI u Parizu

Foto: Reuters



Američka gimnastičarka Simone Biles osvojila je rekordni deveti naslov državne prvakinje u višeboju na Prvenstvu Sjedinjenih Država u Fort Worthu (Texas).


“Danas je cilj bio jednostavno osjećati se ugodno i samopouzdano u svojoj dvorani kako bih se predstavila i napravila ovaj novi korak prema Parizu”, rekla je Biles nakon natjecanja.


Za plasman na Olimpijske igre četverostruka olimpijska pobjednica morat će proći američke olimpijske kvalifikacije koje će se održati od 27. do 30. lipnja u Minneapolisu.




U nedjelju, drugog dana natjecanja, osvojila je 59.300 bodova za ukupno 119.750 bodova, daleko ispred svoje drugoplasirane Skye Blakely (113.850). Treća je bila Kayla DiCello.


“Ne mogu biti ponosnija na način na koji se natječem u ovo doba godine, gradeći malo po malo samopouzdanje i stavljajući se pred publiku kako bih uspjela u onome što radim na treninzima”, dodala je gimnastička zvijezda.


Biles se vratila natjecanjima u kolovozu 2023. poslije dvogodišnje pauze koju je uzela nakon što je odustala od natjecanja na Igrama u Tokiju 2021..


Aktualna olimpijska pobjednica u višeboju, njezina sunarodnjakinja Suni Lee, zauzela je četvrto mjesto, čime je nastavila svoj povratak nakon teške bubrežne bolesti koja je zamalo završila njezinu karijeru.