Predvođene sa Simone Biles Amerikanke su vodile od samog početka natjecanja te su na kraju ostvarile skoro šest bodova prednosti pred prvom pratnjom Italijom.


Po četvrti put su Amerikanke osvojile zlatnu olimpijsku medalju u ekipnom dijelu gimnastičkog natjecanja, a osim Biles su veliki obol dale Sunisa Lee, Jordan Chiles, Jade Carey i Hezly Rivera.


Nastavljena je time žetva olimpijskih medalja za 27-godišnju Simone Biles. Osvojila  je tako osmu medalju na Igrama, sada ima pet zlatnih odličja, jedno srebro i dvije bronce. Postala je ujedno prva američka gimnastičarka s osam olimpijskih medalja, sedam ih ima Shannon Miller.




Velika se borba vodila iz leđa Amerikanki, a na kraju su srebrne bile odlične i ujednačene Talijanke koje su osvojile prvu olimpijsku medalju za svoju zemlju nakon daleke 1928. godine. Zaslužile su je D’Amato, Andreoli, Esposito, Villa i Iorio.


Nijanse su odlučivale u  borbi za broncu koju su na kraju osvojile Brazilke (164.497) ispred Britanki (164.263). Ključna je u toj borbi bila fantastična izvedba Rebece Andrade na preskoku. Tek su šeste na kraju bile Kineskinje.