Biles je osvojila sedam olimpijskih medalja, pri čemu četiri zlata, te čak 30 medalja na svjetskim prvenstvima, od kojih 23 zlata, dok je Ledecky osvojila 10 olimpijskih medalja pri čemu sedam zlata, te 26 medalja sa svjetskih prvenstava, od kojih 21 zlato.


Na američkom popis putnika u Pariz nalazi se 66 olimpijskih pobjednika, te 250 ponovnih olimpijaca. Popis američkih igrača sastoji se od 314 sportašica i 278 sportaša, što označava četvrte uzastopne Igre na kojima je SAD poslao više žena nego muškaraca.




Na Olimpijskim igrama u Tokiju, Sjedinjene Države su osvojile 113 medalja pri čemu 39 zlata, jedno više od Kine.


“Ovih izvanrednih 592 sportaša pokazali su neusporedivu predanost i strast u svojoj potrazi za izvrsnošću na svom putu ka stjecanju mjesta u američkom olimpijskom timu,” rekao je šef Misije Rocky Harris.


Troje sportaša, Diana Taurasi (košarka), Steffen Peters (konjički sport) i McLain Ward (konjički sport) nastupit će na svojim petim Olimpijskim igrama


U timu ima najmanje šest parova braće i sestara, uključujući badmintonske blizanke Annie i Kerry Xu, dok je gimnastičarka Hezly Rivera najmlađa sa 16 godina, a konjanik Peters najstariji sa 59 godina.