Četvrtak, 17. listopada 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

UIM Motosurf

Puntamika ugostila surfere na daskama s motorom

Autor: Šime Ćurko

17.10.2024. 19:40
Puntamika ugostila surfere na daskama s motorom

Foto: FALKENSTEINER HOTELS & RESIDENCES



I ove godine Zadar je postao središte adrenalinskih vratolomija, ugostivši četvrtu za redom sezonu UIM MotoSurf World Championshipa. Obala ispred hotela na Puntamici ponovno je oživjela spektakularnim prizorima kada je 109 vozača iz 21 zemlje i s tri kontinenta izašlo na more u kvalifikacijama za Svjetske igre. Trodnevni program uključivao je kvalifikacije, heat-utrke i finale. Vozači su se natjecali u osam kategorija, uključujući Elite, Women, Stock, Stock R, Junior Boys, Junior Girls, Masters i Electric Challenge.


U Elite klasi za muškarce, publika je svjedočila uzbudljivoj završnici između vodećih rivala. Serijski prvak Matyas Novotny zbog tehničkog problema privremeno je pao na posljednje mjesto, dok je njegov rival Alex Lukscheider preuzeo vodstvo. Nakon napete borbe, Lukscheider je obranio titulu prvaka i pobijedio u finalu, dok je Lukas Kozon, pobjednik prošlog GP-a, zauzeo treće mjesto. U Stock klasi korejski natjecatelji Minseong i Down Kim osigurali su prvo i drugo mjesto, dok je treće mjesto zauzeo Hasan Boabbas iz Kuvajta.


Adrenalin


– Stvarno sam sretan u Zadru, obožavam ovaj grad, a zalasci sunca su nevjerojatni. Cijeli je turnir bio savršen, a boravak u kampu je sjajan. More je tako čisto, baš savršeno – rekao je Kim Menseong.




Ženska klasa, također dio kvalifikacija za Svjetske igre, donijela je još jednu impresivnu pobjedu Čehinje Eliske Matouskove, koja je dominirala u svim etapama. Druga je završila Aneta Stloukalova, dok je Slovakinja Emma Strculova osvojila svoje prvo postolje.


– Obožavam se vraćati u Zadar, volim sve što nudi. Ovo mi je četvrti put da sam ovdje i zaista uživam u Falkensteiner Premium Campingu Zadar, posebno jer ovdje mogu uvijek biti tik uz more – kazala je Eliska Matouskova.


Najmlađi


U klasi Merlin Plus Stock R, borba za postolje bila je međunarodna. Pobijedio je Čeh Denis Dusilek, dok su Fares Ramadhan iz Kuvajta i Cipranin Mike Michaelides zauzeli drugo i treće mjesto. Masters klasa okupila je iskusne vozače starije od 40 godina, gdje je Poljak Arkadiusz Janora vodio sve do tehničke kazne zbog propuštene bove, što ga je pomaknulo na treće mjesto. Korejac Down Kim iskoristio je priliku za pobjedu, dok je Martin Tvrz iz Apex tima zauzeo drugo mjesto.


Najveći broj sudionika bio je u Junior kategoriji, gdje su se 24 mlada vozača borila za bodove Svjetskog prvenstva. U muškoj konkurenciji, češka trojka Lukas Schneider, Sebastian i Mikulas Kostelecky zauzeli su vodeća mjesta. U ženskoj konkurenciji, Slovakinja Sara Zubora nastavila je pobjednički niz, dok su Čehinja Barbora Kolarova i Kristyna Hrbkova završile na drugom i trećem mjestu. U potpuno električnoj klasi – MotoSurf Electric Challenge, Lukas Zahorsky potvrdio je dominaciju tijekom cijelog vikenda i osvojio sedmi svjetski naslov, dok je drugo mjesto pripalo njegovom sunarodnjaku Mateju Kožişeku, a treće Belgijancu Yanu Vankersbilcku. Prvenstvo seli u Kinu, gdje će se od 22. do 24. studenog u Macau održati sljedeća etapa.