Subota, 12. listopada 2024

Weather icon

Vrijeme danas

23 C°

utakmice superkupa

Počinje nikad uzbudljivija futsal sezona u Hrvatskoj

Autor: Hina

12.10.2024. 11:46
Počinje nikad uzbudljivija futsal sezona u Hrvatskoj

Foto: FUTSAL WINTER FEST



Zbog nastupa hrvatske futsalske reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u futsalu koje se održalo u Uzbekistanu, početak nove klupske sezone počinje kasnije, sredinom listopada i to utakmicama Superkupa koje su na rasporedu u nedjelju i ponedjeljak.


Na hrvatskom Superkupu, po uzoru na španjolski, sudjeluju četiri najbolje momčadi prethodne sezone. To su prvak Futsal Dinamo, osvajač Kupa Futsal Pula, viceprvak Olmissum te dubrovački Square koji je prvenstvo i Kup natjecanje završio u polufinalu. U prvom polufinalu susreću se Olmissum i Square, a u drugom Futsal Dinamo i Futsal Pula.


Sva četiri sudionika završnice promijenili su dio kadra u odnosu na prošlu sezonu i očekuje se zanimljivi turnir koji će najaviti početak novog prvenstva u koje je ovog ljeta stiglo nekoliko zvjezdanih imena domaćeg, ali i svjetskog futsala.




Za Futsal Dinamo i Olmissum Superkup će biti i svojevrsna generalna proba za Elitnu rundu Lige prvaka koja se igra od 23. do 27. listopada. Futsal Dinamo gostuje na Palmi de Mallorci, a Olmissum u kosovskoj Prištini.


“Pripremamo se za Superkup i želimo osvojiti Superkup. Što se tiče konkurenata, Futsal Pula je možda i najveći konkurent u novoj sezoni pa tako i u Superkupu. Pojačali su se, ali je trener ostao isti i bit će sigurno nezgodni. Square je mala nepoznanica jer je puno igrača otišlo.


Ista situacija je i kod nas. Neki igrači su otišli, došlo je dosta novih. Tek su prve službene utakmica, mislim da sve četiri ekipe neće biti u svom najboljem izdanju, ali isto tako mislim da će sve četiri ekipe tražiti svoj put do osvajanja Superkupa”,  rekao je trener Dinama Matija Đulvat.


Zbog rekonstrukcije Doma sportova II Futsal Dinamo će svoje domaće utakmice u tekućoj sezoni igrati pretežito u Sutinskim vrelima i KC Dražen Petrović. Tako će se i Hrvatski malonogometni superkup prvi put odigrati u dvije dvorane. Polufinala su na rasporedu u Sutinskim vrelima, a finale u Draženovom domu.


Cijena ulaznice za dan Superkupa (dvije utakmice) iznosi sedam eura, a ulaz za sve navijače rođene 2017. ili mlađe je besplatan. Ulaznice su dostupne na CoreEventu, u BBB Fan Shopu u Ilici 37 te na blagajnama dvorana na dane Superkupa.