S obzirom na ravničarski profil etape, od samoga je starta bilo jasno kako će se pobjednik odlučivati u završnom sprintu, pa se čak nitko od vozača nije niti odlučio za “samoubilački” bijeg već je peloton vozio zajedno tijekom čitave etape.


U samoj završnici je momčad Alpecin-Deceuninck dovela svog sprintera u idealnu poziciju, najzaslužniji za to bio je svjetski prvak Mathieu van der Poel, a najbolji sprinter s prošlogodišnjeg izdanja najveće svjetske utrke napokon je stigao do etapne pobjede i na ovogodišnjem “Touru”. U prvom tjednu je Philipsen tri puta ciljem prolazio kao drugi (jednom je deklasificiran), no u utorak je bio dominantan te je ciljem prošao s više od dužine bicikla prednosti ispred Eritrejca Biniama Girmaya (Intermarche-Wanty), pobjednika dviju ranijih sprinterskih etapa i vodećeg u redoslijedu za zelenu majicu namijenjenu najboljem sprinteru.




U ukupnom redoslijedu Pogačar i dalje ima 33 sekunde bolje vrijeme od drugog Belgijanca Remca Evenepoela (Soudal-QuickStep), odnosno 1:15 minuta ispred branitelja naslova, trećeg Danca Jonasa Vingegaarda (Visma-Lease a Bike).