Prva pobjeda u klasičnoj utrci došla je u Mađarskoj nakon što je Lando Norris nevoljko prepustio  vodstvo po momčadskim naredbama Piastriju tri kruga prije kraja.


Treće mjesto zauzeo je Britanac Lewis Hamilton, ispred Monežanina  Charlesa Leclerca (Ferrari) i trostrukog svjetskog prvaka Nizozemca Maxa Verstappena (Red Bull) nakon sudara sa Hamiltonom u utrci punoj žustrih radio razmjena.




Norris je startao s pole positiona, ali su ga Piastri i Verstappen prestigli na startu. Aktualni svjetski prvak vratio je poziciju Norrisu u četvrtom krugu, budući da je bio pod istragom zbog izlaska sa staze.


Piastri je držao vodstvo do 18 krugova kada je otišao u boks, a nakon promjene guma vratio se na stazu kao četvrti iza Verstappena, Leclerca i Sainza, ali je u 22. krugu zauzeo drugo mjesto kada su Verstappen i Sainz ušli u boks.


McLaren je odlučio da Norris prvi ide na drugu promjenu guma u 48. krugu, dok su vodećeg Piastra ostavili na stazi još dva kruga, pa je Norrisu to bilo dovoljno da opet preuzme vodstvo. U nastavku je momčad McLarena preko radija slala poruke Norrisu da prvu poziciju prepusti Piastriju, što Britanac nije odmah učinio, ali je morao tri kruga do kraj velikim pritiskom svoje momčadi.


U završnici utrke vodila se velika borba za treće mjesto između Hamiltona i Verstappena, aktualni svjetski prvak pokušao je prestići Hamiltona, no Britanac je odolio, a u borbi je došlo do kontakta nakon kojeg je Verstappen napustio stazu i ostao bez šanse za postolje.


Verstappen je ostao vodeći u ukupnom poretku SP-a, dok je Norris ostao njegov najbliži pratilac, smanjivši zaostatak na 76 bodova. U prvenstvu konstruktora McLaren zaostaje samo 51 bod za Red Bull Racingom.


Sljedeća utrka bit će sljedeći tjedan u Spa-Francoschampsu u Belgiji.